Van'da Trabzon tepkisi! Vali açıklama yapmak zorunda kaldı!

Van - Trabzon uçak seferlerinin başlamasına Van'da tepkiler yükselince vali açıklama yapmak zorunda kaldı.

Van'da Trabzon tepkisi! Vali açıklama yapmak zorunda kaldı!

4 Ocak itibariyle başlayacak olan Van-Trabzon, Trabzon-Van seferleri için hazırlıklar devam ederken, ortaya çıkan tartışmalara Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'den de ilginç bir yorum geldi.

Uçuş tarihinin açıklanması sonrasında Van'da bazı kesimler uçak seferlerinin başlamasına tepki gösterdi.

Bu uçuşların başlamasının Van'dan İranlı turistlerin Trabzon'a kaydırılması anlamı taşıdığı yönünde görüşler ortaya konulurken, bazı kesimler ise bu yöndeki görüşlerin aksi bir tavır ortaya koydu.

Çokça tartışılan o konuya bir yorum da Van Valisi Mehmet Emin Bilmez geldi.

Van'da yerek bir kanala konuk olan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: "Van-Trabzon uçuşları sonrasında başlayan tartışma doğru değil. Bizim şu an Bitlis’ten, Hakkari’den farkımız ne? Onlar sadece İstanbul’a, Ankara’ya uçuşuyor. Ama bizim birçok şehire uçuşlarımız var. Akdeniz’e de var, Ege’ye de var. Karadeniz neden eksik olsun ki. Biz bunlar değil, İran uçuşlarımızın da olmasını talep ettik. Bu noktada bizim yakınımızda olan Tebriz uçuşlarına değil, Tahran gibi bir bölgenin uçuşlarına ihtiyacımız var. Bunun için uğraşmak bun getirmeye çalışmamız lazım. Yine Kuzey Irak, bize çok katkı sunabilecek bir alan olabilir. İlişkiler düzelirse bir Ermenistan, Erivan uçuşu katkı sunar. Bir Bakü uçuşu değer kadar. Bunlar hiçbiri olmasın, hiç sefer koymayalım o zaman kimse Van’dan çıkmasın. Bu doğru değil. Diyarbakır-Trabzon uçuşu da başladı. Orada olmasa burada olsa hadi yine sadece bizde olduğunu tartışırdık ama böyle değil." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber