Vali Yavuz'dan Çevre günü mesajı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 5 Haziran Çevre günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Vali Yavuz'dan Çevre günü mesajı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un "5 Haziran Çevre Günü" sebebiyle yayınladı mesajı şu şekilde: 

"Çeşitli unsurlara bağlı olarak dünya genelindeki çevre sorunlarının artması ve neticesinde canlı yaşamının tehlikeye girmesiyle, çevre sorunları uluslararası boyutta ve platformlarda tartışılır hale gelmiş, ardından 1972 yılında İsveç'te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla 5 Haziran 'Dünya Çevre Günü' olarak kabul edilmiştir.
 
Özellikle geride bıraktığımız asırdaki hızlı sanayileşme, düzensiz şehirleşme ve hızlı nüfus artışı, geleceğimizi yakından ilgilendiren önemli çevre sorunlarını da beraberinde getirmiştir. Bu sorunlara çözüm üretebilmek için ise öncelikle insanlardaki çevre bilincinin geliştirilmesi gerekmekte, 5 Haziran Çevre Günü çevre farkındalığımızı artırabilmek adına değerlendirmemiz gereken önemli bir vesile teşkil etmektedir.
 
Çevre kirliliği ile mücadele etmek, çevreyi korumak, doğayla uyum içerisinde yaşamak bir kurumun, kuruluşun görevi değil, her bireyin asli görevleri arasındadır. Hepimiz, bu konudaki duyarlılığımızı artırıp üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Zira tabiatımızın bize bir miras değil, gelecek adına sahip çıkmamız gereken bir emanet olduğunu unutmamalıyız.
 
Sağlıklı bir çevre ve sağlıklı bir toplum olmadıktan sonra ekonomik zenginliğin hiçbir önemi yoktur. Dünya üzerinde bulunan hiçbir zenginlik de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla doya doya alınan bir nefesten daha önemli bir yere sahip olmayacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, çevreye dost enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştığı, bu noktada nitelikli projelerin ve alternatiflerin üretilerek hayat kalitesinin artırıldığı; temiz, yeşil ve yaşam dolu bir çevreyi gelecek kuşaklarımıza bırakabilmemiz temennisiyle tüm vatandaşlarımızın 'Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, sağlıklı bir gelecek, temiz bir çevre ve mutlu günler diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber