Vali Ustaoğlu’ndan Haber61’e Flaş Yatırım Adası açıklaması - “Startını vermiş olduk”

Vali İsmail Ustaoğlu Haber61’e konuştu.

Vali Ustaoğlu’ndan Haber61’e Flaş Yatırım Adası açıklaması - “Startını vermiş olduk”

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon 4. Uluslararası İpekyolu İşadamları Zirvesine katılan Maliye ve hazine Bakanı Berat Albayrak’ı Rize uğurlamalarının hemen sonrasında Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Ustaoğlu, Yatırım adası ile ilgili yaptığı açıklamada “Yatırım adası ile ilgili süreç başlıyor. Proje ihalesini yaptık. Şimdi proje çalışması başlayacak” dedi.

Vali Ustaoğlu, zirve ile ilgili olarak, “Trabzon bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. Beklentimizin üzerinde bir ziyaretçimiz oldu. 200 Yabancı toplamda 700’ün üzerinde işadamıyla burada birlikte olma fırsatı bulduk. En önemlisi de Sayın Maliye ve Hazine Bakanımızın da buraya gelip başta Çin Büyükelçisi olmak üzere iş adamları ile beraber olması. Yine üç devlet bankamızın Genel Müdürünün de gerek bakanımızla gerek işadamlarımızla birlikte güzel bir toplantı gerçekleştirildi. Ülkemizin geçirmiş olduğu bu ekonomik süreç içerisinde Trabzon yine kendinden söz ettirecek çok önemli bir zirveye ev sahipliği yaparak bölgemizin önümüzdeki süreçte özellikle endüstri bölgesi ilan edilen Yatırım adası ile ilgili de görüşmelerimiz olması noktasında iyi bir fırsat oldu.” dedi.

“STARTINI VERMİŞ OLDUK”

Yatırım adası ile ilgili son durumu Haber61’e açıklayan Vali Ustaoğlu, “Yatırım adası ile ilgili süreç başlıyor. Proje ihalesini yaptık. Şimdi proje çalışması başlayacak. Bir taraftan tanıtımı, uluslararası firmalarla görüşmelerimiz devam edecek. Bugün bunun startını vermiş olduk. Trabzon’un önümüzdeki süreçte inşallah daha güzel imkanların ve fırsatların olacağı bir dönemi yaşayacağına inanıyorum. Trabzon’un 3-4 tane vizyon projesi var. Biri Yatırım adasıydı diğeri Demiryolu projesi ve başka projelerimizde var. Belediyemizin Gülcemal projesi var. Bunların hepsini görüşme fırsatımız oldu. İnşallah önümüzdeki süreç daha güzel olacak.” İfadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler