Vali Ustaoğlu’dan Öğretmenler günü mesajı

Trabzon Valisi Ustağlu Öğretmenler günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Vali Ustaoğlu’dan Öğretmenler günü mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 24 Kasım öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Ustaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Sevgili öğretmenlerimiz; 

Sizler ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, geçmişini bilerek geleceğe güvenle bakan ve ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz nesiller yetiştiren, kutsal bir mesleğin fedakâr mensuplarısınız.

Eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları olan siz öğretmenlerimiz, aktardığınız bilgi ve birikimle, bilimden sanata, eğitimden kültüre pek çok alanda yetkin ve nitelikli bireyler yetiştirerek geleceğimizi sağlam temeller üzerinde yükseltmektesiniz.

Bizler ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ düsturuyla medeniyetler inşa etmiş bir inancın mensuplarıyız. Bu inançla öğretmenliğin kutsal bir görev olduğuna inanırız. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Bir toplum ulus olabilmek için mutlaka eğitimcilere, öğretmenlere muhtaçtır.

Onlardır ki; toplumu gerçek bir ulus haline getirirler’ diyerek öğretmenlerin ifa ettiği kutsal ve önemli görevi işaret etmiştir.

Millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği bu anlamlı günde, yarınki büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında mihenk taşı olacak gençlerimize rehberlik eden, ışık olan siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber