Vali Ustaoğlu'ndan havalimanındaki bomba ihbarı için son dakika açıklaması

Trabzon Havalimanı'nda Cezire uçağının aranmasıyla ilgili Vali Ustaoğlu açıklama yaptı

Bu sabah Kuveyt'ten havalanan Cezire Havayollarına ait bir uçak hakkında bomba ihbarı yapılması üzerine şirkete ait uçaklar acil iniş gerçekleştirdi. Bir uçağın da Trabzon Havalimanı'na iniş yapması üzerine özel harekat polisi inceleme başlatırlen havalimanı da geçici olarak kapatıldı.

Konuyla ilgili Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu açıklamalarda bulundu.

Ustaoğlu şöyle konuştu;

Kuveyt Havayolları genel merkezine yapılan bir ihbarda bir uçağa bomba konulduğu söyleniyor. Uluslararası kurallar gereği havada olan Kuveyt Havayollarına ait tüm uçaklara bildirilerek uygun yerelere inişler sağlanıyor. Bizde de Kuveyt'ten havalanarak Trabzon'a gelecek olan CZR314 sefer sayılı Kuveyt Havayollarına ait uçak 11.10 civarında Trabzon Havalimanı'na iniş yaptı. Güvenlik birimlerimiz tarafından uçak güvenli alana alınarak detaylı arama yapıldı. Uçakta 51 yolcu ve 6 mürettabat vardı. Onların tahliyeleri gerçekleştirildi. Şuan yolcuların bagajlarının detaylı aranma işlemleri yapılıyor. Havalimanındauçuşun durdurulması sözkonusu değil. Kısaca şuan uçağımız güvenli bölgede aranması tamamlanarak uçuşuna devam edecek.

Kuveyt'e ait tüm uçaklara bu ihbar yapıldı ve tüm uçaklarda gerekli güvenik önlemleri alındı. Sadece Trabzon’a ait bir durum değil. Havada bulunan tüm Kuveyt Havayollarına ait uçaklarla ilgili bir durum.

havalimanı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler