Vali Ustaoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

Vali Ustaoğlu 19 Mayıs dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Ustaoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ustaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Kadim medeniyetlerden, çağdaş devlet anlayışına uzanan tarihî süreçte; milletlerin geleceğine yön veren, bağımsız yaşamlarına veya esaret altına girmelerine, hatta tarih sahnesinden silinmelerine vesile pek çok dönüm noktası kaydedilmiştir.

Aziz milletimizin istikbali için büyük anlam ifade eden dönüm noktalarından biri de şüphesiz, 9. Ordu Müfettişi Mustafa Kemal’in, zor şartlar altında 19 Mayıs 1919’da ulaştığı Samsun’da, milli mücadelemizin ilk kıvılcımını ateşlemesidir. O kıvılcım kısa sürede Anadolu’nun tamamına sirayet etmiş, her türlü imkânsızlığa rağmen pes etmeyen milletimizin tüm fertleri, kahraman ordumuzla el ele, omuz omuza kazandığı şanlı zaferle, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmıştır. 

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs gününü, her zaman kıymet verdiği gençlere bayram olarak armağan etmiş, cumhuriyetin yükseltilip sürdürülmesi görevini de yine, sonsuz güven duyduğu gençlere vermiştir. Geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sinin inşa edilmesinde, gençlerimizin önemli vazifeler üstleneceğine ve büyük başarılar elde edeceğine, bizlerin de inancı tamdır. 

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin ve Trabzonlu hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler