Vali Ustaoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "Millet olarak 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşadığımız ihaneti unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Vali Ustaoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, millet olarak 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşanan ihaneti unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını bildirdi.

Ustaoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 15 Temmuz'un tarihi dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, o gece milli iradeye kasteden, içeriden görünen ama düşmanla işbirliği yaptığı çok açık bir ihanet çetesi olan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı bir milletin imanıyla, bayrağıyla, yüreğiyle dikilerek destan yazdığını vurguladı.

Milletin 15 Temmuz'da, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyerek bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koyduğuna dikkati çeken Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Milletimiz, 720 yıl önce Söğüt'te, 566 yıl önce İstanbul'da olduğu gibi 15 Temmuz'da da Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. 15 Temmuz, milletimizin, kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır. Bu meydan okumayı milletimiz kendisine çevrilen tankın, topun, uçağın, helikopterin karşısında göğsünü siper ederek canı pahasına topyekün yapmıştır. Millet olarak 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşadığımız ihaneti unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız." 

"DIŞ DESTEKLİ HAİN BİR TEZGAHTI"

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin ülkenin ve milletin istikbaline, demokrasinin tam ortasına, milli iradenin kalbine, hukukun üzerine atılmış bir bomba, kahpece açılmış bir ateş olduğunu belirtti.

Bunun bir darbe girişiminden ziyade açık bir işgal girişimi olduğuna işaret eden Cora, şu değerlendirmede bulundu:

"Dış destekli hain bir tezgahtı. Bölücü, yıkıcı ve sinsi bir hareketti. Yüzyıllık bir hesaplaşmaydı. O gün ülkemizi, bayrağınızı ve vatanımızı seven asker ve emniyet güçlerinin kendi içlerinden çıkan hainlere karşı duruşu, sırtında kefeni ile yola çıkan bir liderin kararlı yürüyüşü, yurdun her bir yanında alanlara inen ve bombaların altında Meclisi açık tutan milletvekillerimizin vakur duruşu, ilkeli ve dürüst basın mensuplarının olayları yorumlayışı, büyük feraset ortaya koyarak tanklara karşı yürüyen, kurşunlara siper olan, 'bir ölür bin diriliriz' diyen aziz milletimizin büyük bir kahramanlık destanını yazdığı gündür."

"MİLLETİN BİRLİĞİNE VE BERABERLİĞİNE KAST EDİLDİ"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalandırılan hainler tarafından 15 Temmuz 2016'da ülkenin emin adımlarla güçlü Türkiye hedefine yürüdüğü bir dönemde, devletin bölünmez bütünlüğüne, milletin birliğine ve beraberliğine kast edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet erkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, kritik öneme haiz pek çok kamu kurum ve kuruluşun hedef alındığının altını çizen Zorluoğlu, alçakça bir kalkışma ile sadece yönetim şekli değil, bir milletin geleceğinin de kökten değiştirilmeye çalışıldığını aktardı.

Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik ise 15 Temmuz'un Türk milletinin asaletinden, cesaretinden ve kahramanlığından hiçbir şey kaybetmediğinin, vatanına, bayrağına ve demokrasisine nasıl sahip çıktığının tüm dünyaya gösterildiği günün adı olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler