Vali Ustaoğlu'ndan 10 Kasım mesajı

Trabzon Valisi Ustaoğlu'ndan 10 Kasım mesajı.

Vali Ustaoğlu'ndan 10 Kasım mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. Yıl Dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Ustaoğlu yayınlanan mesajda şu ifadeleri kullandı;

"Cumhuriyet'imizin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 80. yılında rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyoruz.

1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelemizi, 1923'te Ankara'da Cumhuriyet'i kurarak taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe altın harflerle yazdırmış kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. 

Bilgi ve şuurla özümsenmiş icraatlarıyla ülkeye aydınlık bir geleceğin kapılarını açan büyük önder Atatürk, dâhiyane fikirleri ve ileri görüşlülüğüyle imkânsızlıklar içinde kurulan Cumhuriyet'i yüceltmenin ve baki kılmanın yolunu göstermiş; bu yolun, çağdaş medeniyet yolu olduğunu, hayatı boyunca bizzat kendisi de tatbik ederek ortaya koymuştur.

Atatürk'ün 'Yorulmamak üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar.' ifadesinden aldığımız feyz ve ışıkla millet olarak, Cumhuriyet'imizin 95. yılını geride bırakırken istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye; demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye, sarsılmaz bir kuvvet, irade ve çalışma azmiyle yürümeye devam ediyoruz.

 Atatürk, hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesinde tüm gücünü bu millete olan inancından ve güveninden almıştır. Bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk'ün hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürmek ve ülkemizi onun hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız.

Aziz milletimiz, onun evrensel fikirlerini sonsuza kadar şükran ve saygıyla anarak koruyacak;  Türkiye Cumhuriyeti Devleti, onun ilke ve düşünceleri ışığında, uygarlık yarışında aynı gayret ve kararlılıkla yoluna devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bir kez daha şükran ve rahmetle yâd ediyorum.

Aziz ruhu şâd olsun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler