Vali Ustaoğlu, "İnsan Hakları Boyutuyla 15 Temmuz Paneli'ne Katıldı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Üniversitesi tarafından düzenlenen “İnsan Hakları Boyutuyla 15 Temmuz Paneli”ne katıldı.

Vali Ustaoğlu, "İnsan Hakları Boyutuyla 15 Temmuz Paneli'ne Katıldı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Trabzon Üniversitesi tarafından düzenlenen “İnsan Hakları Boyutuyla 15 Temmuz Paneli”ne katıldı.

Trabzon Üniversitesi’nde gerçekleştirilen panele Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İl protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Paneldeki konuşmasında “Böyle anlamlı bir günde ve organizasyonda birlikte olmaktan son derece mutluluk duymaktayız.

6 yıl önce yaşamış olduğumuz karanlık gecenin aydınlığa kavuştuğunu kıymetli hocalarımız bu panelde bizlerle paylaşacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi demokrasi tarihimizin tabiri caizse en kanlı darbe girişimi olarak tarihe geçen bu hain darbe girişiminin milletimiz tarafından unutulmaması ve unutturulması lazım. Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın yayımlamış olduğu kararname ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ülke genelinde kutlanmaktadır. Bizler de Valilik olarak bu haftayı, bu günü unutturmamak adına tüm kurumlarımızla birlikte farklı organizasyonlarla yeni kuşaklara, nesillere bunu anlatmaya, bu ruhu diri tutmaya devam edeceğiz. 

Kurban Bayramı'ndan sonra 15 Temmuz günü ve akşamı milletimizin o karanlık gecedeki destansı direnişinin yıl dönümünü hep birlikte  vatandaşlarımızla paylaşacağız. “ dedi. 
15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle yad eden Vali Ustaoğlu, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Bulut ve Avukat Doç. Dr. Hüseyin Aydın; 15 Temmuz darbe girişimi konusunda önemli bilgiler aktardı.
Vali Ustaoğlu,

Panelin ardından Vali Ustaoğlu, Trabzon Üniversitesi tarafından hazırlanan ‘vatan’ temalı Hat Sanatları Sergisi’ni ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler