Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu mezunlarını törenle uğurladı

Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu, 16. dönem mezunlarını görkemli bir törenle uğurladı.

Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu mezunlarını törenle uğurladı

Trabzon Üniversitesi (TRÜ) Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu (MYO), 2021-2022 Akademik Yılı Mezunu yaklaşık 250 öğrenci, 17 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen görkemli bir törenle uğurlandı.

Yüksekokul bahçesinde gerçekleşen törene, Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Kaymakam Adayı Muhammet Furkan Bektaş, Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Havva Kurt, Trabzon Üniversitesi Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, Vakfıkebir MYO müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün, Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Şalpazarı MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Kahveci, ilçe kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personel ile birlikte öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezun olan öğrenciler, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı. Mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mezunlar adına yüksekokul birincisi Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencisi Ceren Bayrak bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, yaşamlarındaki son eğitim durağının burası olmayacağını ve bu kutlu öğrenme süreçlerinin hayat boyu devam edeceğini vurgulayan Bayrak, başta Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu olmak üzere tüm yüksekokul akademik personeli ile Vakfıkebir ve Trabzon halkına teşekkür etti. Bayrak; “Bugün yaşadığımız gurur ve heyecan tüm varlıklarını bizlere adayan anne ve babalarımızın, bize her zaman değerli olduğumuzu hissettiren, bu gönül yolculuğunda elimizden tutan, kıymetli aile üyelerinin verdikleri sabırlı emeklerinin bir neticesidir. Bu nedenle, bizlere verdiğiniz emeklerinizden dolayı her bir arkadaşım adına sizlere teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu mezunlarını törenle uğurladı

“Yeni bir bölüm açmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Vakfıkebir MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün konuşmasında, kurulduğu 2005 yılından itibaren gelişimini hızla sürdüren yüksekokulun bünyesinde yer alan 4 bölüm ve 5 farklı programda eğitim-öğretim faaliyetine başarıyla devam ettiğini ifade etti. Bünyelerinde, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’nın Nisan 2022 itibariyle açıldığı müjdesini veren Ergün, “Yeni programımız, başta yüksekokulumuz ve üniversitemiz olmak üzere; ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.  Bu durum Yüksekokulumuzun gelişip büyümesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu hedefimizi gerçekleştirmemizde katkısı olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim” diye belirtti.

“Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır”

Konuşmasının devamında mezun öğrencilere seslenen Ergün, onları başarı ve mezuniyetlerinden dolayı kutlayarak şöyle konuştu: “Sevgili mezunlarımız, sizleri üniversitemizden uğurlarken Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözünden hareketle, yaşamınız boyunca milli ve manevi değerlerimize içtenlikle sahip çıkan, vatanına, milletine ve devletine gönülden bağlı örnek birer insan olmanız en önemli dua, temenni ve beklentimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, sizleri ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran değerli katılımcıları saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sözlerime son verirken, mezuniyetinizi bir kez daha kutluyor, sağlıklı, başarılı ve bereketli ömürler diliyorum. Yolunuz ve bahtınız her zaman açık, hayatınız daima başarılarla dolu olsun”.

Dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi

Vakfıkebir ilçe kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkan Vekili Havva Kurt ve Trabzon Üniversitesi Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer yaptıkları konuşmalarında öğrencileri tebrik ederek gelecek yaşamlarında sağlık ve başarılar diledi. Konuşmaların ardından, programlarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra, mezuniyet andının topluca okunmasının hemen akabinde Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi tarafından gösteri gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen konserde öğrenciler doyasıya eğlendi

Mezuniyet töreni, toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından keplerin havaya fırlatılması ile son buldu. Tören sonrası, yöresel sanatçılar olan Hasan Aydem, Ünal Hanedan ve Meltem Karanisoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen konserde öğrenciler doyasıya mezuniyet coşkularını yaşadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler