Uzungöl'de şok! Tamamı için hapis...

Uzungöl'de ilginç bir olay yaşandı. Turizm nedeniyle yapılan evden otele dönüştürülen binaların kaçak olduğu tespit edildi ve 862 kişi hakkında hapis istendi.   Karadeniz’deki turizm cenneti, Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Uzungöl, 1998 yılında ‘sit a

Uzungöl'de şok! Tamamı için hapis...
Uzungöl'de ilginç bir olay yaşandı. Turizm nedeniyle yapılan evden otele dönüştürülen binaların kaçak olduğu tespit edildi ve 862 kişi hakkında hapis istendi.
 
Karadeniz’deki turizm cenneti, Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Uzungöl, 1998 yılında ‘sit alanı’, 2004’te ‘özel çevre koruma alanı’ olarak belirlendi. Uzungöl’e 2009 sonrası Arap turistlerin akın etmesi üzerine bölge halkı izin ve ruhsat almadan evlerini aparta ve pansiyona dönüştürdü, Kaçak işyeri, ev, apart otel yaptı. Çaykara Belediyesi’nin yaptığı çalışmanın ardından bin 500 kişinin yaşadığı Uzungöl’de 862 kişi hakkında “İmar Kanunu’na muhalefet” suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı. Davalar sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın şikâyeti üzerine aynı kişilere bu kez “Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bu kişilere 1.5 yılla 4 yıl arasında hapis cezaları verildi. 150’yi aşkın kişinin cezası kesinleşti. Bazılarınınki para cezasına çevrilirken, bazılarınınki de ertelendi. Kimi vatandaşlarsa hapse girdi. Ceza alan 700’ü aşkın kişi, Yargıtay sürecini bekliyor.
 
‘SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK’
 
20 ay hapis cezasına çarptırılıp 7 ay cezaevinde kalan İhsan Özkan, “Fıkra gibi olay! Biz bunun suç olduğunu bile bilmiyorduk. Evimizi apart yaptık, ceza yedik. Şimdi de ‘Yıkın’ diyorlar” dedi.
 
Baba toprağı üzerinde bulunan evlerini ticaret yapmak için apart otele dönüştürdüklerini belirten 73 yaşındaki Mustafa İnan ise “Ben bu işin yasalara aykırı olduğunu bilseydim yapmazdım, kimse de bir şey demedi. Bu yüzden mahkemelik olduk, 20 ay hapis cezası aldım. Daha sonra evin arka kısmına bir ek yaptık. Bu yüzden de eşim Emine (73) davalık oldu, halen onun mahkemesi devam ediyor” diye konuştu.
 
Habertürk
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber