Uzungöl'de ulaşım sıkıntısı artık çözülmeli

Deva Partisi Çaykara ilçe başkanlığından Uzungöl açıklaması.

Uzungöl'de ulaşım sıkıntısı artık çözülmeli

Deva Partisi Çaykara ilçe başkanlığı Uzungöl'de ki ulaşım sıkıntısına dikkati çekti.

Deva Partisi Çaykara ilçe başkanlığından yapılan açıklamada, Uzungöl'ün hakketiği değeri bulabilmesi için en önemli problemlerinden biri olan ulaşım sıkıntısının Uzungöl'e yakışmadığı dile getirilirken şunlara değinildi; 

“Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü Uzungöl, ne yazık ki hakettiği hizmeti alamamaktadır. Ülkemizin turizm destinasyonlarının Karadeniz ayağında başı çeken Uzungöl yılda 3.5 milyon insana hizmet üreten bir bölge durumuna gelmiştir. Bu da toplu taşımaya olan ihtiyacı arttırmıştır. İlçeye gelen misafir araç trafiğine mevcut yolların karşılaması mümkün değildir.

TOPLU TAŞIMA EN ACİL İHTİYAÇ

Trabzon’da hem yerli hem de yabancı turistlerin en gözde mekanlarından biri olan Uzungöl'ün, trafik çilesi gelen misafirleri özellikle tatil zamanları ve sezonda canından bezdiriyor.  Çaykara İlçesine bağlı Uzungöl’de vakit geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler bölgedeye akın edince uzun araç kuyrukları oluşuyor. Öyle ki 10 km’lik yolu vatandaşlar ancak 2 saatte aşabiliyor. Vatandaşların özel araç veya tur otobüsleri ile Uzungöl’e akın etmeleri sonrasında oluşan trafik çilesi ise neredeyse herkesi isyan ettiriyor. Trafik Çaykara İlçesi Taşkıran Mahallesinden başlayarak, Uzungöl’e kadar devam ediyor.
Bu turistik mekanın doğallığını bozmamak adına betonlaşmak ve yolları genişletmek yerine toplu taşıma ile insanları bölgeye taşıyacak bir sisteme ihtiyacı vardır. Toplu taşıma trafik çilesinin engellemesinin yanı sıra zaman ve para yönünden de birçok kazanç sağlayacak, yerel turistlerin bölgeye gelmesine de büyük katkı sunacaktır. Bu sorunu çözmek şuan mevcut iktidarın görevi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Deva Partisi Çaykara ilçe teşkilatı olarak gezdiğimiz tüm mahallelerde yaşayan insanlarla görüştüğümüzde, Uzungöl'e tur görevi yapıyor veya burada çalışıyorlar bu nedenle bölge halkının da en büyük isteği belediyenin günde en az 1 kez gidiş- geliş olarak tur düzenlemesi. Halkımızın bu talep ve şikayetlerini dile getirirken, Deva Partisi Çaykara ilçe başkanlığı olarak İlçemizi bunaltan bu sorununda takipçisi olacağımızı bildirmek istiyoruz.

Uzungöl'de ulaşım sıkıntısı artık çözülmeli

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber