Uzungöl çöplük deryası

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da devlet eliyle büyük işletme sayılacak yatırım yok. Son dönemlerde bacasız fabrika olarak görülen turizm patlaması var. Fakat bazen işletmelerin yanlış uygulamaları ve yüksek fiyat çekmeleri bazen de yerel yönetimlerin

Uzungöl çöplük deryası

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da devlet eliyle büyük işletme sayılacak yatırım yok. Son dönemlerde bacasız fabrika olarak görülen turizm patlaması var. Fakat bazen işletmelerin yanlış uygulamaları ve yüksek fiyat çekmeleri bazen de yerel yönetimlerin yanlış uygulamaları turizmi baltalıyor. Haber61 editörlerine sabah bir fotoğraf geldi. Fotoğrafı çeken haber merkezimize ulaştırdığı andan itibaren üzüntü yaşadık. Siz değerli okurlara bu fotoğrafları servis ederken bile içimizde bir burukluk oldu bir belediyenin asli görevindeki aksaklık bir kentin bacasız fabrikasının sönmesine neden olacak.

20150721004414-(1).jpg

Fotoğraf Çaykara İlçesinin Uzungöl bölgesinde çekildi. Doğu Karadeniz’in en fazla turist çeken bölgesi, her yıl 1 milyona yakın yerli ve yabancı turistin akın ettiği yer, fotoğrafın çekilme saati ise saat 11:00 evet gün aydınlanmış neredeyse öğle olmuş. Fakat yerel yönetim hala daha tatlı uykusunda iken çöpler doğa harikasını çöp deryasına çevirmiş durumda. Bölgeye tatil amaçlı gelen yerli turistler ise isyan etti. “ Bu rezillik nedir?” diye muhabirimize soruyorlar.

20150721004414.jpg

İzmir’den gelen Hasan Şahin ve Hasan Çınarcık adaşlar, “ Gölün etrafında bulunan çöp tenekelerinin hepsi sonuna kadar dolu ve etrafa taşmış durumda. Koku yapıyor, temizleyen yok.” İfadelerini kullandılar. Adanalı Mert Ekici, kafiyeli konuşuyor, “ Doğa Cennet buradaki çöpler hayret. Saat kaç oldu hal daha buradaki çöpler alınmadı.”kelimlerine yer verdi. Belki de bazıları için çöp küçük bir sorun ola bilir, belki bu fotoğraftan rahatsız olmamış olabilirsiniz ama biz bacasız fabrikaya zarar verenleri engelleyeceğiz.

Haber61 editörleri

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler