Üzerinde Türk Bayrağı ile yaşayan Vasiye ana

Siirt'te 2 evladını şehit veren ve Türk Bayrağından yaptığı elbiseyi üzerinden çıkarmayan Vasiye ana dikkat çekiyor.

Üzerinde Türk Bayrağı ile yaşayan Vasiye ana

Haber61 - Haber Servisi - Turgay Beşyıldız - SİİRT - Siirt il merkezinde ki,  Alan Mahallesi’nde oturan ve aile fertlerinden 3 kişiyi PKK’nın geçmiş yıllarda şehit etmesinin ardından, devletine daha da sıkı sıkı bağlanan Kaygaş ailesi, halen daha o günlerin acısıyla yaşarken "Acımızı kalbimize gömdük‘’ demeyi de ihmal etmiyor.

1993 yılında Siirt’te ki köylerini basan, PKK tarafından şehit edilen 59 yaşındaki Vasiye ananın iki oğlu Ahmet ve Tahsin’in ardından, 2000’li yılların başında da köy korucusu olan kardeşi Şükrü Taş’ı PKK’nın şehit düşürmesi üzerine Türk bayrağına adeta sarılarak uyuyan Vasiye ana bir tek kelime Türkçe bilmemesine rağmen, ülkesine Kürtçe olarak dua ediyor.

Üzerinde Türk Bayrağı ile yaşayan Vasiye ana

Kendisini ziyarete gelen ve söz konusu aileye destek veren, devletin yetkili isimleriyle, oğullarının tercümanlığıyla  görüşen Vasiye Kaygaş, Siirt bölgesinde terörün belini kıran, Siirt’in gönül adamı olan Trabzonlu Valisi Ali Fuat Atik’e Kürtçe olarak "PKK 2 oğlumu ve bir kardeşimi şehit etti ama senin gibi yiğit bir evlat kazandım" diyerek, 44 yaşındaki Ali Fuat Atik’i yine kendisine yaptığı bu son ziyaretinde bağrına bastı.

Üzerinde Türk Bayrağı ile yaşayan Vasiye ana

Eşi  65 yaşındaki Veli Kaygaş ile Siirt Valisi Ali Fuat Atik’i, İçişleri Bakanlığı’nın kardeşlik Projesi Koordinatörü gazeteci Ahmet Külekçi’yi ve yazarımız Turgay Beşyıldız’ın kendilerine olan ziyaretinden, son derece duygulandıklarını belirterek, diğer oğullarının tercümanlığıyla Kürtçe olarak "Bir ananın, aynı gün iki gencecik oğlunu toprağa vermesi kolay değil ama yine de Vatan sağolsun. Bizim kardeşliğinizi kimse bozamayacak" dedi.

Üzerinde Türk Bayrağı ile yaşayan Vasiye ana

Üzerinde Türk Bayrağı ile yaşayan Vasiye ana

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber