“Utanmadan yalan yazıyorlar”

Gümrükçüoğlu’dan  ‘Çimento Fabrikası’na kıyak geçiyor  iddialarına önce rakamları açıkladı sonra böyle cevap verdi;

“Utanmadan yalan yazıyorlar”
Aşkale’nin ticaret alanı 2 bin m2 azaltıldı, park alanı ve yeşil alan artırıldı… 

Haber61/Haber Servisi
Levent USTABAŞI


Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çimento Fabrikası’nın kaldırılacağı yerin ve imar planlarında ‘çimento fabrikasına kıyak geçiliyor’ iddialarını yazan ve söyleyenlere sert cevap verdi.

UTANMADAN

Gümrükçüoğlu önce fabrikanın yerinin yerine yeşil alan yapılacağını söyledi imarda Aşkale Çimento fabrikasından kesilen alanların rakamlarını açıkladı ardından da şöyle öfkeyle seslendi; “Utanmadan yalan yazıyorlar. Bu şehir yalanlara itibar etmeyen bir şehirdir.”

STRATEJİL PLAN DEĞİŞTİ Mİ?

CHPli meclis üyesi Cahit Erdem’in, “Çimento Fabrikası’nın stratejik planlarımızda yeşil alandı. Şu anda hazırlanan 1/5 binlik planda farklı görüyoruz. Bunu açıklar mısınız?” sorusuna Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu cevap verdi. 

BİZ YEŞİL ALANI DA PARKI DA ARTIRDIK

Gümrükçüoğlu, “Belediye meclisi tarafından kabul edilen 2015-19 stratejik planında aynen çimento fabrikası alanının yeşil alan olmasını bir kısmının şehrin kullanımına kazandırılmasına çalışılacaktır. Yeşil alan olarak bir kısmı kazandırılacak. Tümünü yeşil alan yapacağım derseniz istimlak edeceksiniz ve park yaptım diyeceksiniz. Böyle bir kaynağınız yoksa bizim stratejik vaadimizde aynen bu var.

7.1.16 maddede fabrika alanı yeşil alan olarak düzenlenirken bir kısmı halka açılmasına karar verildi. 

2002 yılında  1/1000 ölçekli imar planında çimento fabrikası alanı parsel toplamı 80 bin 769 m2’dir. 80 bin 769 m2’nin 56 bin 456 m2’si ticaret alanı. 13 bin 803 m2’si park - yeşil alan.
10 bin 510 m2’si yola giden alanlar varken; 
2018 yılındaki 1/5000’lik imar planında yapılan; 54 bin 260 m2 ticaret alanı verildi. Yani 2018’de yaptığımız planlamada  2 bin 169 m2 yapılaşma alanı azalmıştır.
13 bin olan park alanı 21 bin 152 m2’ye çıkarılmıştır. Yani 7 bin 349 m2 park alanı da artmıştır.
Stratejik planda vadedilen yapıldı.  Askıya çıkardığımız beraber çalışıp oyladığımız budur. 
Utanmadan yalan yazıyorlar. Utanmadan başka şeyler yazıyorlar. 

5 bin 357 m2 yola giden alanlar; 5153 m2 yollara ayrılan alan azaltıldı. 
Yeni hazırlanacak 1/1000’lik çalışmadada yol ilave edilecektir. Çimento Fabrikası’nın arsasında alan kaybı 4 bin 392 m2’dir. 

Bu şehir yalanlara itibar etmeyen bir şehirdir. 
Askıda bunu öğrenebilirler. 
Hepinizi tenzih ederim.
Aynı yer için yazan çizen oluyor, aynı şeyleri Akoluk bölgesinde bu fabrikanın mülkiyetidir. 

267 bin 609 m2’dir. 
Bundan 18 uygulamasıyla alınan miktar 101 bin m2’dir. 

Yüzde 37,7’dir. Herkesten zerrece farkı olmadan. Bu adam da itiraz dilekçesi verdi mahkemeye verecek bizi.
Her hesabı vermeye hazırız. 
267 bin alandan 101 bin m2’si kesildi. 
Zerrece herkesten farklı olmadan kesildi. 
O da bizi mahkemeye verdi. 
Stratejik planımızda ne varsa yerine getirmeye gayret ettik.
 Yeşil alanı artırdık.

Aşkale’nin nasıl Akoluk’tan yer aldığını anlattı

Gümrükçüoğlu, Aşkale’nin adım adım nasıl takip edildiğini şöyle anlattı; 

2015’te süresi bitti. Bu şehirde önemli kuruluşlar bana 2025 yılına kadar tamamen kaldırabilirseniz biz razıyız ama ben 2018’de sonuçlandırıldı. Bunla kim uğraştı. Büyükşehir. Bu garip ve arkadaşları uğraştı. Bunu herkes çok iyi biliyor. Biz gece 3’de sabah 5’de de.. Ansızın devamlı. 2012’de durdurmaya başladık. Tutanaklarla çevre şehircilik il müdürlüğünde cezai müeyyideler uygulayın dedik. Adama düşmanlık da etmedik. Adamı zerrece hiçbir zaman kayırmadık. O kuruluş da zaman zaman,” Anamızdan aldığımız sütü burnumuzdan getirdiler” diyerek isyan ettiler. Biz ona gel çimento fabrikasını kaldırma işçi kardeşlerimiz buralara geldi biz oralara gittik istihdamı artıralım gel sizi Araklı’ya taşıyalım. Hammadde yok dediler. O bakımdan bizim için fizibilite yürütülebilir sürdürebilir değil devam ettiremeyiz fabrikayı dediler. Araştırmalarımıza göre hammadde burada yok dediler.
Bende dedim sis dağının orada kalker yatağı kapattın doğru dediler. Ama sürdürebilir değil dediler.
Adamcağız bize burayı ben yürütemem böyle dedi. 
Nakliyeci, çimento satıcısı alıcısı en yakın bölgede bu imkanı bulsun diyorsak Gümüşhane’de fabrikam var dedi. Oradaki 1,5 milyon ton fabrikamdan toz öncesi klinker denilen maddeyi (çimento fırınlarda işlenilen son madde) öğütme tesisi kurayım dediler. Gümüşhane’den klinkeri getireyim burada paketleteyim. Piyasaya sürelim. Buradan da diğer bölgelere. E ne aklar adam çalıştıracaksın deyince 100 kişi dediler. Akoluk’taki arazime koyayım dediler. İşte bizim 101 bin m2 yerini aldığımız yeri diyor. O dönem Çevre Şehircilik sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar’a söyledik. O zaman imzalamadı. O zaman kendi tapulu alanında öğütme tesisi kuramaz vermiyoruz izin biz dedi. Yerleşkenin kendi parasıyla yerleşkeden uzak yerde olursa izin olur deniledi adam da yani Aşkale de kendi parasıyla oradan yer aldı. 

“Biz şu anda 14 büyükşehirden daha iyi bir şekilde imar çalışması yapıldı” diyen Gümrükçüoğğlu “Biri diyor efendim Çimento fabrikasının parseline dokunulmadı bir binanın parseline dokunuldu.” Baktım ben doğru. Yanlış çizimle birlikte yandaki binaya dokunuldu. E hemen düzeltildi. Bazı teferruatında yanlışlıklar olabilir. Sonuç düzeltildi. Toplamda 2500 itiraz oldu. Daha önce 2 binden yine fazla itiraz oldu. O zaman merkezde yapılmıştı. Şu anda il genelinde yapıldı imar çalışması. Onbinlerce mağdur armışta bilmem ne de. Bunları tezviratçılar ( yalan - dolan )  yapıyor. 
Herkesin itiraz hakkı var mahkeme hakkı var. Sessiz çoğunluğun herşeyin ne olduğunu bildiğini ve gördüğünü biliyorlar yaşıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber