Ustaömeroğlu: Trabzon’a Ovit muamelesi yapılıyor

Mimarlar Odası Trabzon Şubesi basınla bir araya geldi.

Ustaömeroğlu: Trabzon’a Ovit muamelesi yapılıyor

Haber61 - Haber Servisi

Mimarlar Odası Trabzon Şubesi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Mimarlar Odası Trabzon Şubesi Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Şehir Plancıları Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Mimarlar Odası Trabzon Şubesi üyeleri İnci Güngör, Muhammet Uzunali, Saffet Üleci, Erkan Dereli ve Alaattin Genç hazır bulundu.

Hazırladıkları Nazım İmar Planı hakkında bilgiler veren Ustaömeroğlu, Ortahisar ilçesinin 2. Etap merkez bölgesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı inceleme ve değerlendirme raporunu basınla paylaştı.

Ustaömeroğlu Trabzon büyükşehir belediyesi tarasından onaylanıp askıya çıkan 1/5000 lik plana itiraz ettiğimiz kısımlar var. Bu itirazların geneli yollaradır. Karayolları şehir geçişlerinde gösterdiği özeni Trabzon şehir içine göstermemiştir. Trabzon şehir merkezi ovit dağı muamelesi görüyor. Bu raporlar mimarlar odası ve şehir plancıları tarafından imar planına yapılan itiraz ve önerilerimizin bulunduğu rapordur. Daha güneye kaydırılarak güney çevre yolu yapılmadan yapılacak bütün bulvarlar hatadır” ifadelerini kullandı.

Kemerkaya tüneli ile ilgili de açıklama yapan Ustaömeroğlu “Planın en etkili algılanan yönü tünel yapımını destekleyen ulaşım modelidir. Trabzon'un eğimli topoğrafya sahip olmasına dayanılarak tünel yapımını zorunlu kılan araç ulaşım modelinin seçildiği çok net görülmektedir. Oysa denize dik yüksek eğimli vadilerden oluşan kentimizde, araç ulaşımının vadilere paralel yollarla sahile doğru dikey olarak akması gerekirken; denize paralel, tüm vadileri dik kesen ortalama 30-40 m genişliğinde araç yolları şeklinde planlanmış olması önemli bir teknik hatadır." ifadelerini kullandı.  

Ustaömeroğlu daha sonra hazırladıkları raporu basın mensuplarıyla paylaştı.

Ustaömeroğlu: Trabzon’a Ovit muamelesi yapılıyor

Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, Terminal yerinin Ulaşım Ana planı dışında verilen bir karar olduğunu belirterek, “Biz 1 yıl önce Ortahisar Belediyesine ait bu planlar üzerinden itirazlar başlattık. Değerlendirme raporlarımız oldu. Bunları idareye sunduk. Sonuç hukuka gitti. Ve iptal oldu. Bugün hazırlandı, onandı ve mülkiyet sahiplerine, kentlilere sunuldu. Baktığınızda birçok şey değişmedi ama eski planla şu anda var olan plan arasında en büyük karar ulaşım kararları. Ciddi ulaşım kararları geldiğini görüyorsunuz. Özellikle kent merkezinde 2 tünel ciddi ulaşım kararları. Biz o Ulaşım Ana Planında alınacak kararların şu anda plana yansıdığını görüyoruz. Bu tünel geçişleri ve benzeri kararlar ulaşım ana planında verilmesi gereken kararlar. Ama görüyoruz ki 2 tane tünel, birine Kemerkaya Tüneli diyorlar, ben diğerine Delikli Taş Tüneli diyorum. Terminal yeri ve yer seçimleri Ulaşım Ana Planı dışında verilen kararlar. Bunlar baktığınızda daha çok yerel idareden ziyade, merkezi idarenin yatırım kararları.  Maalesef yerel yönetimler yapamadıkları ulaşım kararlarını, Karayollarına pas ediyor. Dolayasıyla Karayolları kendi kitabına göre hareket ediyor. Görevi şehirlerarası ulaşımı sağlayacak yollar oluşturmak. Şehir içi yollar oluşturmak değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber