Ustaoğlu'ndan İstiklal Marşı mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'ndan İstiklal Marşı mesajı geldi.

Ustaoğlu'ndan İstiklal Marşı mesajı

Vali Ustaoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

Ustaoğlu “Aziz milletimizin yedi düvele karşı topyekûn ve kararlı mücadelesine ilham veren, milli mücadele döneminde Anadolu’nun dört bir yanındaki kahramanlıkların önsözü, eşsiz metin İstiklal Marşımızın kaleme alınışının 99. yıl dönümünde, istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha şükranla ve minnetle yad ediyorum.

Her bir satırı imanın gücünü yansıtan, özgürlük, vatan ve bayrak tutkusuyla adeta nakış gibi işlenerek yazılan İstiklal Marşımız, milletimizi aynı ülkü etrafında kısa sürede ve coşkuyla birleştirmesi, kadın-erkek her yaştan Anadolu insanını, vatan müdafaası uğruna ordusunun yanında savaşmaya sevk etmesiyle eşsiz değere sahiptir. 

Üzerinden değil bir asır, yüzyıllar geçse de aynı hissiyatla okunacağından şüphe etmediğimiz, İslam’ın son ordusuna güç ve cesaret veren İstiklal Marşımızı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy’un, Yüce Allah’ın sonsuz lütfuna mazhar olacağına yürekten inanıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 99. yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin her bir kahramanını rahmet ve minnetle anıyorum.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber