UMKE Trabzon ekibi sınırda

Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında Trabzon Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sınır nöbetinde

UMKE Trabzon ekibi sınırda

 Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 27 Şubat 2020 tarihinde İdlib’de gerçekleşen saldırı sonrası başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında bölgedeki askeri personele  tıbbi destek ve müdahale noktasında sınır ötesinde ve sınırda gönüllü UMKE personelleri görev alıyor.

 Sağlık Bakanlığı’nın kararıyla Hatay’ın Suriye sınırı boyunca Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında 21 UMKE bölgesi görevlendirildi. Bu kapsamda Trabzon UMKE ekibinden 8 UMKE personeli, 2 UMKE aracı ile birlikte 1-15 Temmuz 2020 tarihleri arasında Hatay Reyhanlı Cilvegözü sınır kapısında kurulmuş olan tam teşekküllü sahra hastanesinde görev alıyor..

 Harekatta görev alan askeri personele acil ve ilk müdahalenin yapılmasını amaçlayan görevlendirmede  24 saat kesintisiz tıbbi müdahale koşulları oluşturuldu.

Ayrıca tüm dünya ile birlikte Türkiye gündeminde de halen yer almakta olan COVID19 için tıbbi gereklilik halinde PCR test biyolojik örneklerinin de alındığı bildirildi.

UMKE Trabzon ekibi sınırda

UMKE Trabzon ekibi sınırda

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler