Uluslararası horon festivali coşkuyla başladı. 28 Temmuz 2022

Trabzon'da düzenlenen uluslararası horon festivali yoğun ilgi görüyor.

Uluslararası horon festivali coşkuyla başladı. 28 Temmuz 2022

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ‘61 Ülke El Ele Hayde Horona’ sloganıyla düzenlenen ‘Uluslararası Horon Festivali’ coşkulu başladı. 61 ülkenin temsilcilerini ağırlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Dünyaya Trabzon’dan güçlü bir barış ve kardeşlik mesajı vereceğiz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Trabzon Valiliğinin destekleriyle düzenlenen ‘Uluslararası Horon Festivali’ bugün başladı. ‘61 Ülke El Ele Hayde Horona’ sloganıyla 31 Temmuz’a kadar devam edecek festivale, 61 ülkenin temsilcisi ile Çeçenistan, Endonezya, Filistin, Gürcistan, Hindistan, İran, Kıbrıs, Kosova, Moldova, Polonya, Rusya, Sırbistan, Ürdün, Yunanistan ve özerk Cumhuriyet Osetya’dan halk oyunları ekipleri katılım sağladı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU
Festivalin ilk günü sabah kahvaltısında bir araya gelen misafirler, daha sonra ev sahibi Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından Meclis Toplantı Salonu’nda ağırlanan ülke temsilcileri, kendilerine özgü yerel kıyafetleri ile renkli görüntüler oluşturdu.

BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI VERECEĞİZ
61 ülke temsilcisini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “pandemiden sonra bu sene ‘Uluslararası Horon Festivali’nin 2.’sini düzenliyoruz. İnşallah bu festival çok uzun yıllar burada devam edecek. Çok farklı ülkelerden, çok farklı kültürlerden temsilciler olarak burada bulunuyorsunuz. Bizler de Trabzon’da sizleri misafir etmekten çok büyük onur duyuyoruz. Trabzon’da 4 gün boyunca beraber çok keyifli zamanlar geçireceğiz. Ve inşallah kültürel etkileşim de gerçekleşecek. Dünyaya da Trabzon’dan güçlü bir barış ve kardeşlik mesajı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

TRABZON MİSAFİRPERVERLİĞİ İLE BİLİNİR
Trabzon’un çok eski ve kadim bir şehir olduğunu da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Şehrimiz binlerce yıllık tarihe sahip. Aynı zamanda farklı birçok medeniyet bu topraklardan geçmiş. O bakımdan hem tarihi mekânları hem de doğal güzellikleri ile tam bir turizm şehri. Bugün sokaklarda sizler de göreceksiniz, çok sayıda yabancı turiste ev sahipliği yapıyoruz. Yabancı turistlerimizi Trabzon’da misafir etmekten biz çok mutlu oluyoruz. Çünkü Trabzon aynı zamanda misafirperverliği ile bilinen bir şehirdir. Sizlere, Trabzon’da kalacağınız süre içinde çok iyi vakitler geçirmenizi diliyorum. Trabzon’u, Trabzon insanını, Trabzon’un kültürünü daha yakından tanıyıp, sizlerin kültürü ile Trabzon kültürünü birlikte sergileyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler