Ulusal Fındık Konseyi toplandı! Rekolte tespiti ve patoz standardı...

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Ordu’da toplandı. Rekolte tespiti ve patoz standardı için çalışmalar yapılacak.

Ulusal Fındık Konseyi toplandı! Rekolte tespiti ve patoz standardı...

Ulusal Fındık Konseyi’nin (UFK) Ordu’da yapılan toplantısında özellikle fındıkta rekoltenin tespiti ve ayıklamada kullanılan patozlara standart getirilmesi konusunda yeni ve farklı çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Aynı zamanda Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı da olan Hamza Bölük’ün başkanlığında toplanan UFK yönetim kurulu, rekolte tespiti konusunda yaşanan karmaşanın tamamen giderilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da olurları ile daha bilimsel ve profesyonel bir yöntem kullanılması için rapor hazırlanması kararlaştırıldı. Hazırlanacak rapor doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüşmeler yapılarak soruna köklü çözüm bulunmasına çalışılacak.

Fındığın ayıklanmasında kullanılan patozlara ürünün çeşidi ve özelliklede ebadına göre standart getirilmesinin şart olduğu konusunda hem fikir olan yönetim kurulu üyeleri, bunun için de teknik bir ekibin çalışma yapmasını kararlaştırdı.

Bu yıl ikincisi 8-14 Ağustos tarihleri arasında Sakarya merkezli olarak kutlanacak Dünya Fındık Haftası etkinliklerinin şimdiden planlanıp programlanması için de Mart ayı başında oluşturulan komitenin toplantı yapmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca Yeşil Mutabakat Planı, iklim değişikliği ve piyasadaki son gelişmelerde ele alındı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler