Ulaşım Master Planı durum değerlendirmesi toplantısı gerçekleştirildi

Ulaşım Master Planı durum değerlendirmesi Trabzon'da bugün yapıldı.

Ulaşım Master Planı durum değerlendirmesi toplantısı gerçekleştirildi

Trabzon'da bugün "Ulaşım Ana Planı Gelecek Durum Planlaması" toplantısı yapıldı.

Ulaşım Masterplanı'nın son durumu ile alakalı bilgilerin verildiği toplantı bugün saat 09:00'da gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Murat Zorluoğlu "Trabzon’da bu konuda anlayış olarak problem var!" ifadelerini kullandı ve şöyle konuştu:

Ulaşım ana planı devam ederken bir taraftan kentsel hareketlilik eylem planının faaliyete geçiriliyor olması şehriniz adına çok iyi oldu. Geçen haftalarda İstanbul’da bir ulaşım şurası oldu. Orada  Ulaşım bakanımızla 4.8 Milyon Euroluk bu projenin protokolünü imzaladık. Yılbaşında ihale süreçleri tamamlanacak ve çalışmalar Trabzon’da başlayacak.

Burada araçların öncelendiği geleneksel yaklaşımdan insanların yayaların öne çıkarıldığı bir proje olacak. Trabzon’da bir taraftan master düzeyde bir planlama yapıyoruz diğer taraftan yaya ve araçların karşılaştığı ciddi sorunlar var. Bunların bu şekilde çözülebileceğini düşünüyorum. 
Birazda somutlaştırmak gerekirse Boztepe’ye meydandan yukarıya doğru çıktı. Sabah olmasına rağmen araçlar tarafından kaldırımların işgal edildiğini gördük. Normalde yayalara tahsis edilen ve kesintisiz olması gereken alanlardır kaldırımlar. Trabzon’da maalesef anlayış olarak bir problem var. Kaldırımlar sanki araçların park etmesi için yapılmış gibi bir anlayış var bunu kırmamız lazım.

 İnsanları daha az araç kullanamaya daha fazla fiziksel harekete teşvik edeceksek bu kaldırımları da yapmamız gerekiyor. Burada hem fiziksel hem de anlayış sıkıntımız var. Fiziki anlamda yoğun bir çalışılma içindeyiz. Altyapı çalışması yapıyoruz. Sadece içme suyu, kanalizasyon ve telekomünikasyonu yenilemiyoruz bunlarla birlikte yolları da düzeltiyoruz. Standart hale getirmeye çalışıyoruz. 

Bir çok esnafın kaldırımları işgal ettiğini görüyoruz onları kaldırıyoruz, araçların kaldırımlara çıkmasını engellemek için engeller koymaya çalışıyoruz. Çok da estetik olarak hoşumuza gitmese de bir süre bu engelleri kullanmaya devam edeceğiz. Yayaların kendi yollarına araçların da kendi yollarına sahip çıkmalarına kadar böyle devam edecek. Denetimlerimiz de devam edecek. Trabzon’da hedefimiz gelişmiş Avrupa ülkelerinde olduğu gibi insanlar sokağa çıktığında önlerine araç veya engel çıkmadan kesintisiz olarak kaldırmaları kullanarak karşıdan karşıya geçerken rahatlıkla konforlu şekilde gitmesi için önlemleri alacağız.  Bu konuda düzenlemeleri kati şekilde yapacağız. Bu şehrin kaldırımlarını yollarını kavşaklarını dizayn edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber