UEFA heyeti Trabzon'a geliyor!

UEFA heyeti Trabzon'u inceleyecek!

UEFA heyeti Trabzon'a geliyor!

Haber61 Spor Servisi - ÖZEL

Türkiye geçtiğimiz günlerde  2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) finallerine aday olduğu ve maçların oynanacağı statlardan birinin de Trabzon’da bulunan Akyazı Stadı olduğu açıklanmıştı.

Bu gelişme üzerine UEFA, aday olan  ülkelerin maçları oynatacağını bildirdiği  şehirleri mercek altına aldı. UEFA’nın belirlediği komite, ilgili şehirlere giderek yerinde incelemelerde bulunup genel merkeze rapor sunacak. Bu çerçevede UEFA komitesinin Çarşamba günü Trabzon’a geleceği öğrenildi.

Komite yalnızca maçların oynanacağı Akyazı Stadı'nı değil, şehirle ilgili detayları da kontrol ederek rapor hazırlayacak. Komitenin, şehrin hava kirliliği, ulaşım, konaklama, engellilerin rahat yaşayabilmesi v.b. gibi bir çok konuyu dikkate alacağı ve buna göre değerlendirme yapacağı kaydedildi.

Öte yandan EURO 2024'e aday olan Türkiye'nin maçların oynanacağını açıkladığı Trabzon'un dışındaki diğer şehir ve statlar şu şekilde; İstanbul (Atatürk Olimpiyat Stadı ve Türk Telekom Stadı), Bursa (Bursa Büyükşehir Belediye Stadı), Antalya (Antalya Stadı), Eskişehir (Yeni Eskişehir Stadı), Gaziantep (Gaziantep Stadı),  Konya (Konya Büyükşehir Belediye Stadı), Kocaeli (Yeni Kocaeli Stadı), (Yeni Ankara Stadı)

(Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber