Uçuşlarda yer kalmadı! İşte bilet fiyatları

Uçak seferleri bugün itibariyle başlıyor. Bilet fiyatları ne kadar?

Uçuşlarda yer kalmadı! İşte bilet fiyatları

Havayolları, uçuşlarına bugünden itibaren başlıyor. Sosyal mesafe kurallarının uygulanmadığı uçaklarda, yolcuların çekingen davranması beklenirken, kararın ardından bilet satışları patladı.

Şehirlerarası seyahat yasağı kalktı. Havayolları, uçuşlarına bugünden itibaren başlıyor. Sosyal mesafe kurallarının uygulanmadığı uçaklarda, yolcuların çekingen davranması beklenirken, kararın ardından bilet satışları patladı. Hatta haziranın ilk haftası birçok uçuşta yer kalmadı.

Bilet fiyatları geçen seneye göre yüzde 20 daha ucuz

Biletlerin normal bir haziran sezonuna göre yüzde 20 ucuz olması da dikkat çekiyor. Tek yön bilet fiyatı en düşük 150 lirayı görürken, en yüksek fiyat ise 389 lira oldu. Ayrıca yurtiçi uçak biletlerinde KDV'nin 3 ay süreyle yüzde 18›den yüzde 1'e çekilmesi de haziranda fiyatları düşürdü. Bugün için İstanbul’dan İzmir’e tek yön Pegasus 253 liraya, THY 252 liraya, AnadoluJet ise 212 liraya uçuyor. Otobüs fiyatı ise 160 lira.

Pegasus, 1-2-3 Haziran için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün belirlediği destinasyonlar çerçevesinde İstanbul Sabiha Gökçen’den karşılıklı olarak İzmir, Antalya ve Trabzon’a seferler planladı. Türk Haya Yolları (THY) de 1 Haziran’dan itibaren İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen’den Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon’a karşılıklı seferler başlatırken, uçuşların yüzde 80’ini da doldu. Bu süreci takiben 3 Haziran’dan itibaren ise diğer şehirlere uçuş planlanıyor. THY ilk uçuşunun Ankara’ya yaparken, Pegasus ilk uçuşu için İzmir’i tercih etti. SunExpress de 1 Haziran’dan itibaren Antalya ve İzmir’den, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Trabzon, Van, Samsun ve Kayseri’ye uçacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler