TÜRSAB'dan Artvin Valisi'ne ziyaret

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Artvin Valisi'ni ziyaret etti.

TÜRSAB'dan Artvin Valisi'ne ziyaret
Haber 61 / Özel Haber

Haber: Soner Doksanbir


TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Artvin Valisi Ömer Doğanay  ve Vali Yardımcısı Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Öztürk’ü makamında ziyaret ederek  bir süre görüş alışverişinde bulundu. 

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel  Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Gürcistan ile yoğun Turizm faaliyetleri olan TÜRSAB üyesi Karabulut Seyahat Acentesi sahibi Ahmet Karabulut ve Sümela Tur'un sahibi Müslüm Yaylı ile bölge turizminin gelişiminde önemli bir yer tutan ve özellikle üye seyahat acentelerinin tur ve organizasyonlarında yer vererek tur düzenledikleri Gürcistan/Batum Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanan sorunlar ve yeni yapılacak  Gümrük kapısı ile ilgili olarak  Artvin Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk ile görüştüler. 

Gürkök ve beraberindeki heyet, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk’ü Sarp sınır kapısında yaptığı başarılı düzenlemeler nedeniyle kutladı. Başkan Gürkök, Vali yardımcısı Öztürk’ün turizm için bir şans olduğunu vurgulayarak “Sizleri TÜRSAB olarak teşekkür ediyoruz. Buradaki uygulamalar sorunları önemli ölçüde  çözdü. Bekleme parkları yapılacağı sözünüzü de yerine getirdiğiniz içinde ayrıca  teşekkür ediyoruz” dedi 

Görüşmenin ardından Başkan Gürkök ve beraberindeki yöneticiler, 20 gün önce Artvin Valiliği görevine atanan Ömer Doğanay‘ı makamında ziyaret ederek başarılar diledi. Vali Doğanay ve Başkanı Suat Gürkök, bölge turizmin gelişmesi için de fikir alış verişinde bulundular. Gürkök, Batum Havalimanına gelen özelikle Arap turistlerin Türkiye'ye giriş iş ve işlemlerinin hızlandırılarak kolaylaştırılması, İşletme Belgeli Seyahat Acentelerinin tur araç ve otobüslerine öncelikli sıra ve hızlı geçiş imkanı sağlanması, hususlarını da gündeme getirerek destek istedi. Ayrıca yıkılarak yeniden yapılması planlanan Sarp Gümrük kapısı ile ilgili olarakta fikir alışverişinde bulundular.



SARP KAPANIRSA MURATLI KAPISI DEĞERLENDİRİLEBİLİR

 20 gün önce göreve başlayan Artvin Valisi Doğanay ise turizmin bölgenin kurtuluşu olduğunu ifade ederek, "Turizm  bölgemizin kalkınması için en önemli olgudur. Ancak doğayı bozmadan tahrip etmeden turizm konusunda gereken ne varsa yapacağız” dedi. Vali Doğanay, yeniden inşa edilecek Sarp sınır kapısının ihalesinde yapıldığını belirterek “18  ayda tamamlanması planlanıyor. Gümrük kapısı Kasım ayı içerisinde yıkılmaya başlanır. Kapı yıkıldığında turizmin olumsuz etkilenmemesi için çeşitli alternatifleri de düşünüyoruz.  Muratlı‘da kapalı olan gümrük kapısının da açılması gibi alternatifimiz var. Ancak oranın yollarında sorun var. Buraları da inceleyeceğiz. Eğer uygun olursa bu planda devreye girebilir” dedi. 

TÜRSAB Başkanı Gürkök Vali Ömer Doğanay'a yeni görevinde başarılar dileyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Turizm sektörü ülkemizde 15 Temmuz'da yaşanan  FETÖ terörü nedeniyle sıkıntı yaşadı. Ancak Karadeniz turizmi bu sıkıntıdan çok fazla etkilenmedi.  Şimdi daha çok çalışmamız gerek. Benim sizden bir ricam var. Arap turistler direkt olarak Batum’a gidiyor. Oradan da Türkiye’ye geçmek istiyorlar. Ancak Sarp sınır kapısında geçişlerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Arap turistler beklemek istemiyorlar. Sarp sınır kapısından geçerek Türkiye’ye gelmek isteyen arap turistler burada oluşan uzun kuyruklar nedeniyle beklemeyip rezervasyonlarını iptal ediyorlar. Batum’a gelen Arap Turistleri de Türkiye’ye getirmeliyiz. Bu  çok önemli bir konu” dedi.

Gürkök, Sarp sınır kapısının yıkılarak modernleştirilmesinin de turizme önemli katkılar yapacağını ifade ederek, “Sarp Sınır Gümrük kapısının yıkılarak yenisinin 18 ayda tamamlanacağı bilgisine sahibiz. Ancak burası nasıl yapılacak nasıl hizmet verecek nasıl planlandı. Şimdilik bu konuda çok detaylı bilgimiz yok.  Bir toplantı düzenlenmeli ve bizlerinde bilgilendirilmesinde yarar var.  Proje yetkilileri   Artvin Valiliği'nin, Artvin Belediyesi'nin  burada hizmet veren  STK'ların ve bizlerin de görüşünü alsın. Yapılacak işleri bize anlatsınlar. Bizler de fikirlerimizi söyleriz.  Bir eksiklik varsa  onu proje aşamasında gideririz. İnşaat başlamadan bu konuda etkin olacak kurumların yetkililerinin  ve STK ların görüşlerinin alınması çok önemli.  Burası  en az 50 yıl hizmet verecek şekilde planlanmalı. Doğru olan da bu.” dedi.  

MAYIS AYINA YETİŞMELİ

Batum ile Türkiye geçişlerinde problem yaşanmaması için alternatif fikirlerin önemli olduğunu belirten Gürkök, "Biz Batum'a turist veren değil, Batum'dan turist alan bir ülke olacağız. İnşaat 18 ay sürecek. Bir sorun yaşanmaması için TIR ve diğer araç geçişleri için Muratlı kapısının yapılmasını öneriyoruz. Bu yolun yapılması en azından turizm sezonunun açılacğaı Mayıs ayına kadar bu kapının araç geçişleri için açılması çok önemli. Ancak yolunda bir sorun var. Buranın bir an önce yapılıp Mayıs ayına yetiştirilmesi lazım. Araç geçişleri için Muratlı kapısı, yaya geçişleri için de Sarp Sınır Kapısı kullanılabilir. Bu da sıkışıklığı azaltır" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber