"Türkiye'nin Otomobili" heyecan yarattı - "İleri bir seviyeye taşıdı"

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Türkiye sanayisi üretim gücünü otomobil ile ileri bir seviyeye taşımıştır" dedi.

"Türkiye'nin Otomobili" heyecan yarattı - "İleri bir seviyeye taşıdı"

Türkiye'nin 60 yıllık otomobil özlemini gidermek ve milli otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ederek ülkenin ilk küresel mobilite markası olma amacıyla kurulan Türkiye Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) mühendis ve tasarımcıları tarafından hazırlanan ve 2022 yılında üretimine başlanacak yerli otomobil toplumun her kesiminde heyecan yarattı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Türkiye sanayisinin küresel ekonomideki başarısını yerli otomobil ile taçlandırdığını söyledi.

Türkiye'nin Otomobili'ni oldukça başarılı bulduğunu belirten Hacısalihoğlu, "Sadece iç pazarda değil, dış pazarda da ses getiren bir otomobil oldu. Türkiye sanayisi üretim gücünü otomobil ile ileri bir seviyeye taşımıştır. Katma değeri yüksek, istihdam ve ihracat potansiyeli olan otomotiv sektöründe Türkiye bugüne kadar ciddi bir üretim gücüne zaten sahipti. Türkiye'deki küresel markaların üretim üslerinin yanı sıra tamamen yerli bir ve milli bir otomobilin üretilmiş olması hepimizi gururlandırmıştır." dedi.

Hacısalihoğlu, daha yolun başında olunduğuna işaret ederek şu değerlendirmede bulundu:

"Küresel ölçekte ciddi bir rekabet gücü olan yerli otomobilimiz iç ve dış pazarlara şimdiden büyük bir heyecan getirdi. Otomotiv sektöründe bir üst seviye olan tamamen elektrik teknolojisi üretim ile de iddiamızı daha da güçlendirmiş olduk. Türkiye'nin genç mühendislerinin, ülkemizin yerli otomotiv sektörünü çok daha ileriye taşıyacaklarına inanıyoruz. Liderliği ile bu başarının mimarı Türkiye'nin sanayisine güvenen Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza ve girişimci iş adamlarımıza bu gururu bize ve milletimize yaşattıkları için sonsuz teşekkür ediyoruz.

"Atılan adımları gururla izliyoruz"

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara ise yerli otomobilin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Yerli ve milli üretimi esnaf ve sanatkar camiası olarak her zaman desteklediklerini vurgulayan Kara, "Türkiye gibi hem yetişmiş eleman hem de doğal kaynaklar bakımından zengin bir ülkenin yerli ve milli üretimi her alanda artırması en büyük dileğimizdir. Yerli otomobilimiz konusunda atılan adımları da gururla izliyoruz. İnşallah fabrikası da planlanan süre içinde biter ve yerli otomobilimizi kısa sürede yollarda görürüz." dedi.

Kara, yerli ve milli otomobile desteklerinin tam olduğunun altını çizerek, "Yerli otomobilimizin bu aşamaya getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. TESK'in Türkiye'deki tüm taksilerin yerli otomobilden oluşması fikrini de destekliyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber