Türkiye ne kadar iç fındık ihraç etti?

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, 1 Eylül 2014'te başlayan fındık ihraç sezonunda şu ana kadar 200 bin ton iç fındık ihraç edildiğini söyledi.  Sevinç, yaptığı açıklamada, fındık ihraç sezonunda sona yaklaşıl

Türkiye ne kadar iç fındık ihraç etti?
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, 1 Eylül 2014'te başlayan fındık ihraç sezonunda şu ana kadar 200 bin ton iç fındık ihraç edildiğini söyledi. 
 
Sevinç, yaptığı açıklamada, fındık ihraç sezonunda sona yaklaşıldığını ifade etti. 
 
"Şimdiye kadar ihraç ettiğimiz ettiğimiz iç fındık miktarı 200 bin tonu buldu" diyen Sevinç, bunun yaklaşık 150 bin tonunun AB ülkelerine yapıldığını vurguladı. 
 
İhracat konusunda tahminlerinin tuttuğunu anlatan Sevinç, 200 bin ton fındık karşılığında ise 2 milyar 570 milyon lira döviz geliri elde edildiğini bildirdi. 
 
Sevinç, geçen sezon aynı dönemde yaklaşık 239 bin ton fındık ihracatına karşılık 1,7 milyar dolar gelir elde edildiğini anımsatarak, "Miktar bazında yüzde 17,5 bir azalma var ama döviz girdisi olarak çok ciddi bir artış söz konusu" değerlendirmesinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler