Türkav'dan açıklama

Trabzon Türkav şubesi başkanı Kenan Kuru, çocukların Trabzonspor formalarının çıkarılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Türkav'dan açıklama
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kenan Kuru, Başakşehir maçında Trabzonspor taraftarı çocuklara yapılan davranışı kınadı. 

Yapılan yazılı açıklama şöyle; "Trabzonspor taraftarı iki çocuğa tribünde Başakşehir taraftarlarınca yapılan şiddeti, sporun ve toplum değerlerinin dışında değerlendirmek gerektiğini Trabzon TÜRKAV olarak ifade ediyoruz. Basının görüntülerinden anlaşıldığı gibi, çocukların üzerlerinden formaların çıkarılmaları sırasında koro halinde Başakşehir taraftarlarca seviyesizce destek tezahüratlarının olması da bağnazlıktır, vahşettir. Nasıl bir spor ahlakıdır ki? Çocukların psikolojilerine etki yapacağını düşünmeyecek kadar bilgiden yoksunluk görülmüştür. Çocukların spor anlayışlarına alçakça tepkileriyle neden olanların, maddi ve manevi tahribatı söz konusudur. Trabzonspor’u ağırlayan bu futbol takım taraftarlarının çocukların üzerinden Trabzonspor formalarını çıkartmaları ahlakı olamamıştır. Taraftar desteği de hiç olamamıştır. Yani, vahşilikten ve yobazlıktan öte bir davranış olarak, Türk ve dünya kamuoyunun önünde iz bırakmıştır. Trabzonspor forması giyiniyor diye maç seyreden çocukların üzerlerinden zorla formalarının çıkartılmalarını seyreden diğer taraftarların da, futbolun ve sporun ahlakından yoksun olarak nitelemek daha yerindedir. Türk futbol tarihinde görülmemiş bu yobazlıkların günümüzde yer alan seviyesizliklerini sosyal medya ile görüntü vermeleri ise ayrı bir alçaklıktır. TÜRKAV buradan ifade etmektedir ki; ne spordan, ne spor ahlakından ve nede toplumun değerlerinden haberdar olmayanlar olarak yerini alanların tribünlere sokulmaması gerekmektedir. Düşünceleri kaybolmuş taraftarlara, Sayın Gençlik ve Spor Bakanı’nın yaptırımı olmalıdır. Çocukların psikolojisini etkileyen seviyesizliklerinin kayıtsız kalmaması gerekmektedir. Bağnazlıkların kulüplerce destek bulmamasının tribünler için ümit olacağını görüyoruz. Başakşehir Kulübü Trabzonsporlu iki küçük taraftarın fotoğrafını paylaşarak, "Biz böyle bir kulüp değiliz” Çocukların Formasına Karışma" ve Beşiktaş Kulübü bugün oynanacak olan Konyaspor maçında iki çocuk taraftarı Trabzonspor formasıyla kamuoyuna vereceği mesajı spor adına önemli görüyoruz. Atatürk’ ün ifadesiyle yer bulan bu iki yavrumuzun spora olan ilgisini ve duyarlılıklarını Trabzon TÜRKAV olarak desteklediğimizi ifade ediyoruz. Spor ahlakına sağlayacağı katkı ile Türk futbol ahlakının varlığını destekleyecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber