Türk ve Macar tarihçiler Kanuni'yi anlatacak

Genç, vatandaşları Kanuni Sempozyumu'na davet etti

Türk ve Macar tarihçiler Kanuni'yi anlatacak

Kanuni Haftası etkinlikleri kapsamında Ortahisar Belediyesi, Trabzon Valiliği, Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı ile birlikte 24-26 Nisan 2018 tarihleri arasında KTÜ Osman Turhan Kültür Merkezinde 1. Uluslararası Kanuni Sultan Sempozyumu düzenleyecek. Sempozyum, Türk ve Macar tarihçilerin katılacağı bugüne kadar yapılan Kanuni Sultan Süleyman konulu en büyük sempozyum olma niteliği taşıyor.

Bütün vatandaşları sempozyuma katılmaya davet eden Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon'da doğan Kanuni Sultan Süleyman ile ilgili bugüne kadar böylesine bir sempozyumun yapılmamasını çok büyük bir eksiklik olarak gördüğünü söyledi.

Sempozyumun ana temasını Kanuni'yi anlamak oluşturuyor. Sempozyum kapsamında düzenlenecek beş ayrı panelde Türk ve Macar tarihçiler çeşitli yönleriyle Kanuni'yi anlatacak. Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da sempozyuma konuşmacı olarak katılacak.

Sempozyumu Trabzon'da yapmaktan dolayı büyük bir onur ve  mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Genç, "Birçok batı ülkesinde Muhteşem Süleyman olarak tanınan, Trabzon'da doğup büyüyen hemşehrimiz Kanuni Sultan Süleyman Han’ı konu edinen 1. Uluslararası Kanuni Sultan Sempozyumu'na destek vermekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. Kanuni'nin doğduğu şehir olan Trabzon'da Türk ve Macar tarihçiler çeşitli yönleriyle Kanuni Sultan Süleyman'ı anlatacak. Diğer yandan ünlü tarihçimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı da sempozyuma konuşmacı olarak davet edildi. Bugüne kadar böylesine bir sempozyumun yapılmaması çok büyük bir eksiklikti. Ortahisar Belediyemizin ev sahipliğinde 24 Nisan Salı günü saat 14.00’da KTÜ Osman Turan Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan 1. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu’na tüm halkımızı davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler