Türk iş adamı Trabzonlu Erhan Zorlu’dan çağrı

Başbakan Binali Yıldırım’ın Tiflis’te katıldığı toplantıda Türk iş adamı Trabzonlu Erhan Zorlu’dan çağrı

Türk iş adamı Trabzonlu Erhan Zorlu’dan çağrı

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Türkiye-Gürcistan diplomatik ilişkilerin 25.yıl dönümü nedeniyle  Türkiye Gürcistan Yüksek Düzeyli İş Birliği toplantısı için Tiflis’te Gürcü ve Türk iş dünyasıyla bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Tarım Bakanı Faruk Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, iş dünyasının taleplerini dinlediler. Türkiye Gürcistan arasındaki ticari bağın güçlendirilmesi için iş dünyasını dinlediler.


Türk iş adamı Trabzonlu Erhan Zorlu’dan çağrıToplantıya katılan iş adamı Trabzonlu Erhan Zorlu da öneride bulundu. Gürcistan’ı en iyi bilen ve burada yıllarda yatırımları ve yaptığı işlerle adından söz ettiren iş adamı Trabzonlu Erhan Zorlu, Gürcistan Türkiye arasındaki iş görüşmelerinin yapıldığı toplantıda gündeme damga vuracak bir öneride bulundu.

Zorlu, Gürcistan’da yen yeni yatırımlar olduğunu ve hızla gelişme kaydedildiğini öne sürerek, “Özellikel tarım konusunda ciddi yatırımlar yapılıyor.  Devletin teşvikleriyle meyve bahçeleri artırıldı. Ama henüz meyvelerin işlenmesi için tesisler yapılmadı. Gürcistan’daki Türk iş adamları olarak bir fikrim var. Hem Türkiye’nin hem Gürcistan’ın faydalanacağını düşündüm. Biz bu meyvelerin işlenmesinde Türkiye’nin aracılık yapabileceğine inanıyorum. Yeni teşviklere bizlere vereceğiz desteklerle biz bunu yapabiliriz. Bu meyvelerin işlenerek dünya pazarlarında satılmasına aracılık yapabiliriz.” dedi. 

Zorlu sözlerine, “Türkiye de bu endüstri çok gelişmiş ve kapasite oldukça yüksek.onlarca fabrika kapasitesinin altında çalışıyor. 3. bir ülkeye ihraç etmek üzere meyveleri gümrüksüz Türkiye'ye getirip işleyip ordan Avrupa ve Rusya'ya işlenmiş olarak ihraç edebiliriz.” dedi.

“Fındık yetişmemesine rağmen Almanya dünya fındık borsasının olduğu yer” diyen Zorlu, “Neden Türkiye bu ürünleri tesislerinde işlemesin? Çünkü Türkiye'de fındık işlenmiyorken Almanya'da işleniyordu. Gürcistan ürünlerini dünyaya pazarlarken Türkiye'nin aracılık yapması Türkiye'yi güçlendirir. Gürcistan ürünlerin Türkiye'de işlenmesi için vergi kanunlarında yenilik yapılmalıdır” şeklinde konuştu.
Türk iş adamı Trabzonlu Erhan Zorlu’dan çağrı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler