Turizm Haftası’nda flaş gelişmeler!

Trabzon İl Müdürü İsmail Kansız’ın görevinden alınmasının ardından tartışmalar sürerken İl Müdürü Kansız’ın görevden aldığı Müze Müdürü Nilgün Yılmazer’in 3. kez görevine iade edildiği ortaya çıktı.

Turizm Haftası’nda flaş gelişmeler!
Haber61/ Haber Servisi - Levent Ustabaşı 

Trabzon İl Müdürü İsmail Kansız’ın görevinden alınmasının ardından tartışmalar sürerken İl Müdürü Kansız’ın görevden aldığı Müze Müdürü Nilgün Yılmazer’in 3. kez görevine iade edildiği ortaya çıktı. Ayrıca Trabzon’da Spor İl Müdürlüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü koltukları boşta… 


Bugün Trabzon İl Müdürü İsmail Kansız şok bir kararla görevinden alındı. Gerekçesi açıklanmazken görevinden alındığı dün gece resmi gazetede yayınlandığı görüldü. Kararda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın imzası vardı.

Turizm Haftası’nda yaşanan bu flaş gelişme sonrası Müze Müdürlüğü görevini sürdürürken 2 kez görevinden alınan ve mahkeme kararıyla yeniden görevine dönen Trabzon Müze Müdürü Nilgün Yılmazer de 3. kez görevine iade edildiği öğrenildi. Yılmazer’i 3. kez görevinden Turizm İl müdürü İsmail Kansız’ın verilen şikayet dilekçeleri sonrası aldığı ve Turizm İl Müdürlüğünde görevlendirdiği ardından soruşturmanın tamamlandığı yeniden bakanlık kararıyla görevine iade edildiği öğrenildi.Soruşturmanın neden açıldığıyla ilgili şikayet dilekçelerinin olduğu bunların değerlendirdiliği belirtildi.

Neden görevinden alındığı gerekçeleriyle ilgili açıklama yapılmadı.
Görevinden alınan İsmail Kansız’ın ise yerine kimin atanacağı ile ilgili henüz bir bilgi de verilmezken neden görevinden alındığı ilgili de açıklama yapılmadı.
Kansız’ın yeni görev yeri de netlik kazanmadı.


 Öte yandan Trabzon Spor İl Müdürlüğü görevinden alınan Cemalettin Yazıcı’nın yerine henüz bir atama yapılmadı.

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü iken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı olan Mazhar Yıldırımhan’ın yerine de bir atama yapılmazken müdürlük koltuğuna şu anda şube müdürü vekaleten bakıyor.

SÜLEYMAN SOYLU ETKİSİ

Trabzon bürokrasisinde yaşanan bu artı depremler kulislere farklı yansıdı. Bir kesime göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun kılıcı indi, kimine göre beklenen değişimler daha yeni başladığı yönünde… Devamı geleceği söylenirken boşalan koltukların dolması için gözler Bakan Soylu’ya çevrildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber