Turgay Güngör'den Vali Yavuz'a istifa çağrısı!

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Başbakan Binali Yıldırım'ın Trabzon ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı.

Turgay Güngör'den Vali Yavuz'a istifa çağrısı!
CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, geçtiğimiz gün Trabzon'a gelerek halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım'ın sözleri hakkında açıklama yaptı. 

AK Parti'nin geçmişte Trabzon'a verilen çok vaatleri olduğunu ve Başbakan Yıldırım'ın bunu dile getirmemesini eleştiren Güngör, ayrıca Trabzon Valisi Yücel Yavuz'u istifaya çağırdı. 

Turgay Güngör'ün yazılı açıklaması şu şekildedir: 

"Trabzon’dan bir Başbakan, hem de fahri hemşerimiz Sayın Binali Yıldırım günübirlik de olsa geldi ve geçti. Trabzon’umuza ne vaatlerde bulundu sizlere kısaca hatırlatayım.

1-Kanuni Bulvarının geri kalan kısmının sözleşmesini imzaladık.
2-Trabzon’a Şehir Hastanesi yapacağız.
3-Trabzon’a 2.Devlet Üniversitesini kuracağız.
4-Trabzon’a demiryolu yapılacak.
5-Zigana’ya yeni tünel inşa edeceğiz.
6-MHP ile birlikte Başkanlık sistemini ülkemize getireceğiz.

Değerli Trabzon Halkı, bu vaatlerden daha önce söylenmeyen, bilinmeyen Trabzon’la ilgili hiçbir yeni vaat var mı? Soruyorum sizlere, MHP ile birlikte Başkanlık sistemini getireceğiz dışında bilmediğiniz hangisi?

Sayın Başbakan tarafından açıklanmayan ancak daha önce AKP’nin seçim vaatleri içinde yer alan bazı projeleri de ben hatırlatıyorum.

1-Havaalanı 2.pist projesi ne oldu?
2-Boztepe teleferik projesi nerede?
3-Sürmene tersanesi 5000 kişiye iş vaadi yıllar geçti ne durumda?
4-Zağanos, Tabakhane, Çömlekçi, Pelitli, Narlıbahçe kentsel dönüşüm projeleri niye yürümüyor, bir kısmına niye hiç başlanmadı?
5-En önemlisi Güney Çevre Yolu, ne adı okunuyor, ne de projesi var. Ne oldu?
6-Trabzon sahillerinde yürüyüş yapanlar bilir, atık su kokularından hala yürünmüyor. Derin deniz deşarjları niçin sağlıklı çalışmıyor?
7-Kentte, ne araç yürüyebiliyor, ne yaya. Ulaşım, otopark vs. vs.sorunları ne durumda?bunlar saymakla bitmez.

Bütün takip ve söylemlerimize rağmen hala hizmete açılamayan Akyazı Stadı, yakında (6) aylık bir gecikme ile de olsa açılacak gibi görülmektedir. Umarım Trabzonspor, yakın bir gelecekte Akyazı Stadında karşılaşmalarını sürdürür.

Sayın Başbakan bunlardan ise hiç bahsetmedi, neden? Akyazı stadı dışında, diğerleri ise başlandığı halde beklemede veya karınca hızı ile sürdürülen projelerdir. Biz, Trabzon Halkının hükümete vermiş olduğu % 70’e yakın büyük desteğin karşılığını alamadığını, koşulsuz verilen bu desteğin kıymetinin bilinmediğini açıkça ifade ediyoruz. Ve bu durumu yadırgıyoruz.

Ülkemiz; dışta savaş, içeride terör belası ile mücadele ederken, halk büyük bir ekonomik yaşam savaşı verirken, işsizlik almış başını giderken Başkanlık Sistemi de Başkanlık Sistemi. Allah aşkına sizin başka işiniz kalmadı mı?  MHP ile birlikte Başkanlık sistemini getireceğiz diyenlere de bir çift sözümüz var. Hadi getirin de görelim. Siz halkı noter mi zannediyorsunuz? En sonunda halkımız bu yapılanların hesabını sandık önüne konulduğunda bir şekilde soracaktır. Bunlara bu büyük yetkiyi verenler, yanlış kullanıldığında ne yapılacağını da çok iyi bilmektedirler.

Ayrıca, AKP bayrak ve flamaları arasında, AKP miting aracının üzerinde, tamamen siyasi amaçlı bir faaliyet içinde olan Başbakanın yanında Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un işi ne? Ya Valilere, hükümetin valisi diyelim ve hem AKP İl Başkanlığını, hem de Hükümeti temsil etsinler. Ya da devletin Valisi gibi davransınlar. Trabzon Valisinin bu davranışını kınıyor ve kendisini istifaya davet ediyorum."


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber