Turgay Güngör'den referandum değerlendirmesi

CHP Trabzon İl Başkanlığı 16 Nisan Anayasa Referandum oylaması sonrası bir basın toplantısı düzenledi.

Turgay Güngör'den  referandum değerlendirmesi

Trabzon CHP İl Başkanlığı 16 Nisan Anayasa Referandum oylaması sonrası bir basın toplantısı düzenledi. CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör Bakan Süleyman Soylu’nun kendi koyduğu yasakları kendisinin deldiğini söyledi.


 Başkan Güngör Hayır afişlerinin sürekli olarak yok edildiğini ifade ederek “  İçişleri Bakanlığı ve bu kurumun Bakanı olan Süleyman Soylu kendi memleketinde maalesef seçim yasaklarına uyumamıştır “ dedi.

Turgay Güngör şunları söyledi: "16 Nisan 2016 tarihinde, ülkemizde Anayasa değişikliği ile ilgili bir halk oylaması süreci yaşanmıştır. Referandum sürecinde kamusal güce ait tüm kaynaklar sonuna kadar “EVET” için kullanılmıştır. Özel sektör, sermaye  “EVET” yandaşlarına sınısız destek vermiştir. Referandum sürecinde kentin ana arterleri, alanları, yaya üstgeçitleri, köprülü kavşakları, aklınıza neresi geliyorsa, her yer ama her yer “EVET”afişleri, posterleri, sloganlarıyla doldurulmuştur. Halkın üzerinde büyük bir psikolojik baskı yaratılmaya çalışılmıştır. Bizim asmış olduğumuz “HAYIR” afişleri ise sürekli kesilmiş, imha edilmiş, koparılmış, parçalanmış, yakılmıştır. Yerlerine yenileri asılmasına rağmen onlar da aynı işlemi görmüştür. Hatta, mitingimiz öncesinde alana asılan büyük boy pankartımız, gece yarıları saat 04,00 saatlerinde paramparça edilmiştir.
 
Ayrıca  Tunceli’de bir polis helikopterinin düşmesi sonucu 7 polis, 1 hakim, 1 asker ve 3 personelin şehit olmasından dolayı çok büyük üzüntü duyuyoruz. Kazada şehit olanlara Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve ulusumuza sabırlar diliyorum. Umarım böyle olaylar daha yaşanmaz. Trabzonhabercisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber