Turgay Güngör'den Birinci'ye sert cevap geldi

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci'ye çok sert cevap verdi.

Turgay Güngör'den Birinci'ye sert cevap geldi
CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu eleştiren ve "FETÖ'cülere destek çıkıyor" diyen MHP İl Başkanı Nihat Birinci'ye sert çıktı. 

MHP'li Nihat Birinci, geçtiğimiz günlerde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana mitinginde Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Ahmet Altan, Şahin Alpay Ali Bulaç gibi tutuklu gazetecilerin isimlerini okutmasını eleştirerek CHP'yi Kürtçülük ve FETÖ'cülükle suçlamıştı. Nihat Birinci'nin sözlerine CHP İl Başkanı Turgay Güngör'den sert cevap geldi. 

MHP’nin Başkanlık sistemine destek vermesi ile Atatürk’ün kurduğu meclisin tasfiye edilmesi, parlamenter demokrasinin yok edilmesi ve tek adam rejimin yolunu açma çabalarına destek vermesi, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaktadır diyen Güngör, “Biz Atatürk’ün kemiklerini sızlatmayız. Onun kurduğu ve bize emanet ettiği Cumhuriyetimizin yılmaz bekçisiyiz.”  MHP’nin başkanlık sistemine destek vermesi ile meclisi devre dışı bırakmak ve Türkiye’yi tek adam rejimine teslim etmek istemesini anlamakta güçlük çekiyoruz.

DEVLETİ TERÖRİSTLERE TESLİM ETTİLER

Çözüm süreci ile teröristlerle görüşen, FETÖ’cü teröristlere devleti teslim eden  AK Parti ile beraber olmalarına anlam veremiyoruz. CHP’nin teröre ve teröristlere mesafesi bellidir. Uzaktan-yakından asla kimse bizi bunlarla ilişkilendiremez."
 
YENİKAPIDA BAŞKANLIK VARMIYDI?

 “Cumhuriyet Halk Partisi tek adam rejimine karşıdır ve özgürlükleri savunur. Tek adam rejimini savunanlara ise bu halk önüne konduğunda sandıkta gereken cevabı verecektir” diyen Güngör, “Bölünme rejiminin ilk aşaması olan Başkanlık sistemine CHP asla izin vermeyecek ve Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonuna kadar bedeli ne olursa olsun savunacağız. MHP’ye tavsiyemiz muhalefete muhalefetlik etmek yerine, iktidar partisinin bu yanlış politikalarına muhalefet etmesidir. Yenikapı’da Genel Başkanımızın yaptığı (12) maddelik açıklama ortadır. Yenikapı’da başkanlık mı vardı çoğulcu demokrasi mı? Yenikapı’da parlamenter sistem mi vardı, tek adam rejimi mi” diye sorular yönelterek sözlerini noktaladı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber