Tunç Küçükahmet hayatını kaybetti

Ant Kırtasiye Kurucu ortağı Tunç Küçükahmet hakkın rahmetine kavuştu.

Tunç Küçükahmet hayatını kaybetti

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un önemli işadamlarından Ant Kırtasiye kurucu ortağı Tunç Küçükahmet hayatını kaybetti.

Merhum Tunç Küçükahmet, 19 Ekim Cumartesi günü öğle namazını müteakip Trabzon Lisesi karşısı Hatuncuk camiinde kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.

Bizde Haber61 ailesi olarak Merhum Tunç Küçükahmet’e Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Ailesi Tunç Küçükahmet’i böyle anlattı;

Babamız Tunç Küçükahmet 29.06.1946 tarihinde Faroz mahallesinde doğdu.  Babası Mehmet Küçükahmetoğlu dokumacı/balıkçı annesi Ayşe ev hanımıdır.

1956-1957 öğretim yılında Cumhuriyet(Kaledibi) ilkokulundan 1959-1960 öğretim yılında Trabzon Lisesi orta kısmından,1963-1964 öğretim yılında da Trabzon Öğretmen Okulundan mezun oldu.

Sanatın birçok dalında başarılı olan babamızın öğretmen okulunda iken yaptığı resimlerinden biri o yıllarda Bolu’da açılan bir resim sergisinde Amerika’ya satıldı ayrıca yazdığı bir tiyatro eserini ilk görev yeri olan Maçka Ormanüstü Köyünde ve Maçka’da sahneye koydu çalıştığı her yerde aranan ve sevilen bir öğretmen oldu

25 Mayıs 1966 yılında Sivas’a asker olarak gitti. Askerlik dönüşü Araklı Pervane Köyüne öğretmen olarak atandı. Buradaki başarılı çalışmalarından sonra ilkokulu okuduğu Trabzon Cumhuriyet İlkokuluna atandı ve 1992 yılında bu okuldan emekliye ayrıldı.

1976 yılında ömrünün büyük bir bölümünü birlikte geçirdiği arkadaşı/kardeşi Neşat Köse ile Ant Kırtasiye yi kurup ticaret hayatına atıldı ve daha sonra bu işini çocukları Mehmet ile Ahmet’e devretti 
Babamız Tunç Küçükahmet yazdığı şiirlerinden birinin son bölümünde;
...
Kırmızı sapsarı güller açsa da yaz günü olsa gidişin
Seni görmüşçesine büyürdü, ağlardı gözlerim
Kefenimle sarmaş dolaş  
Ah ömrüm
İşte ben o zaman ölürüm... diye belirtmiş şiirinde ifade ettiği gibi kırmızı sapsarı bir günde 18 Ekim 2019 tarihinde hayata gözlerini yummuştur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler