TUFFEST’ten Şehitlere anmalı ziyaret

TUFFEST yönetim kurulundan anlamlı ziyaret.

TUFFEST’ten Şehitlere anmalı ziyaret

Uluslararası Trabzon Film Festivali için Trabzon’da bulunan TUFFEST yönetim kurulu üyeleri, 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in yanı sıra Maçka Şehidi Eren Bülbül’ü ardından Maçka Çataltepe şehitliğini ziyaret ederek duygulu anlar yaşadılar.


Tuffest Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Çağlayan, İstanbul Trabzon Federasyonu Başdanışmanı ve Pano Film Oyuncusu Orhan Bakış, Üsküdar Film yapımcısı Bülent Durgun, ünlü aktör ve Türk Sineması Kralı Ümit Acar, Şehit Eren Bülbül’ün ailesine taziye ziyareti için Trabzon’a gelen Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve kardeşi Soner Halisdemir’i yalnız bırakmazken, şehit ailesini onure etmeyi ihmal etmediler.

Maçka’da şehit düşen Eren Bülbül’ün ailesine taziye ziyaretinde bulunan TUFFEST yönetim kurulu ardından 1916 Osmanlı Rus savaşında şehit düşen Çataltepe şehitliğini ziyaret ederek şehitlerimiz için duada bulundular. Şehit ailesini ve Çataltepe şehitliği ziyaret eden TUFFEST yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, misafirleri yalnız bırakmadı. Ziyarette, “Şehitlerimiz olmasaydı bu gün biz olamazdık” diyen TUFFEST Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Çağlayan, “Ülkemiz ve milletimiz için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizden ders alarak, ülkemizi daha ileriye taşımak için bütün gücümüzle çalışmalıyız.” dedi.

Ziyaretlerde vatandaşların sevgi akınına uğrayan, ünlü aktör Ümit Acar, “360’dan fazla filmde rol aldım. 100’ün üzerinde uluslararası filmde başrol oynadım. Trabzon’u gezdikten ve Trabzonluların yoğun ilgisini gördükten sonra Karadeniz’de film oynamak için açıkçası can atıyorum. Üç gündür başta şehit Ömer Halisdemir’in ailesi olmak üzere şehit Eren Bülbül ve Çataltepe şehitliğini ziyaretimizde çok duygulandım. Trabzon için düşünülen FETİH 1461 filminde oynamak için şimdiden çok sabırsızlanıyorum” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber