TÜBİTAK heyeti Trabzon'da

Trabzon'a gelen TÜBİTAK heyeti ile görüşmeler sürüyor.

TÜBİTAK heyeti Trabzon'da

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’a Bilim Merkezi kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 


Başkan Gümrükçüoğlu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK) gelen heyet ile Bilim Merkezi kurulması için sürdürülen çalışmaları masaya yatırdı. Gerçekleştirilen istişare toplantısında çalışmalar gözden geçirilirken karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. 

Başkan Gümrükçüoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada bilim merkezlerinin önemine dikkat çekti. Bilim merkezlerinin, bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde arttırmakla birlikte şehirlerin marka değerine de çok önemli katkılar sağladığını ifade eden Gümrükçüoğlu “Bilim merkezleri, farklı yaş gruplarından ve farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır hale getirmeyi, bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı amaçlayan; deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden; kamu yararı gözeten, kar elde etmek amacıyla kurulmayan merkezlerdir. Bu merkezler toplumun bilime duyduğu ilgiyi üst düzeyde arttırmasının yanı sıra şehirlerin marka değerlerine de çok önemli katkılar sağlamaktadır. İnşallah ilgili kurumlarımızla birlikte bu önemli merkezi şehrimize kazandıracağız. Bu doğrultuda hazırlık çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 

TÜBİTAK heyeti Trabzon'da

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler