TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

TTSO Nisan ayı meclis toplantısı Vali ismail Ustaoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Nisan Ayı Meclis toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

EREN: GELECEĞE KARAMSAR DEĞİL UMUTLA BAKMALIYIZ

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Vali İsmail Ustaoğlu’na katılımı nedeniyle teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Devlet sivil toplum birlikteliğinin güzel bir örneği olarak meclis toplantımıza katılımınızdan dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Geçtiğimiz hafta boyunca Valiliğimiz koordinesinde Ankara’da gerçekleştirilen, odamızın da katılım gösterdiği, başarılı geçen Trabzon Günlerinin, şehrimiz tanıtımına yapmış olduğu katkı için de Sayın Valimize ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler Türkiye’nin lokomotifi olan iş dünyası olarak, geleceğe karamsar değil umutla bakmak gerektiğini her platformda seslendirmekteyiz. Sayın Valimizin sergilediği birleştirici tutum, her zaman ortak aklı savunan biz sivil toplum örgütlerinin başkanlarının Trabzon ve Türkiye’nin geleceğine umutlu bakmasındaki sebeplerden bir tanesidir. Şehrimizde düzenlenen istişare toplantılarında başta odamız olmak üzere sivil toplum örgütlerine verilen değer, sorunları belirleme ve kamuoyu yaratma konusunda çok olumlu olmakta, ayrıca çözümler kolaylaşmaktadır. Elbette ki bu noktada şehrimizin en büyük avantajı Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize olan büyük alakası ve İçişleri, Hazine ve Maliye, Ulaştırma ve Altyapı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı hemşerilerimizin katkılarıdır. Türkiye son dönemde oldukça fazla seçim atmosferi yaşadı. Önümüzdeki 4,5 yılın seçimsiz bir icraat dönemi olduğu öngörülmektedir. Bu şehrimiz adına da iyi değerlendirilmesi gereken bir dönemdir. El birliği ile şehrimizi bu dönemden kazançlı çıkartacağımıza inancım tamdır.”

HACISALİHOĞLU: “İPEKYOLU İŞADAMLARI ZİRVESİ TRABZON’DA TOPLANACAK”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile hemen her komisyonda ve kurulda birlikte görev yaptıklarını belirterek, “Sayın Valimizin tamamen sonuç odaklı çalışmalarıyla bugünlere geldik. Hızlı karar alma konusunda yapmış olduğu bu davranışıyla bizleri de fazlasıyla memnun ediyor. Biliyorsunuz Milli Mücadele’nin 100. Yılı’na geldik. 19 Mayıs itibarıyla Cumhurbaşkanımız başkanlığında milli mücadele kutlamalarına başlıyoruz. Türkiye’nin küllerinden doğuşunun müjdecisi olan milli mücadele bugünlerde geldi, 100. yılını kutluyoruz. Öte yandan yaklaşan Ramazan ayının da hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ekonomik konularla ilgili görüşlerini de açıklayan Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çin tekrar ticaretin merkezi olmaya başladı. Bir Kuşak Bir Yol Projesi kapsamında Çin’den Londra’ya kadar uzanan yol güzergâhında büyük bir hareket var. Ülkemizin ve ekonomimizin geleceği adına çok önemli bu proje. Bu yolda günde 1,5 milyar dolarlık bir hareket var. Önümüzdeki süreçte bu rakam 2 milyar dolara çıkacak. Bu ticaret rüzgârında bizlerin de bu pastadan payımıza düşeni almamız gerekiyor. İçimize kapanmadan enerji, lojistik, finans, ticaret, tarım konularında çalışmalar yapmamız gerekiyor. Trabzon biliyorsunuz İpekyolu’nun Karadeniz’e açılan koluydu. 3 yılda bir düzenlenen İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceğiz. Bu zirve, Bir Kuşak Bir Yol Projesi’nin de bir parçası. Bizlerin bu konuyu ne kadar erken gördüğümüzün de ispatı. Bu yıl yaklaşık 38 ülkeyi davet ettik. Sayın Valimizin başkanlığında bir zirveyi yürüteceğiz. Önemli olan iş dünyasının bu görüşmelerin içinde olarak doğu – batı rüzgârında gerekli payı almasıdır.”

“E-TİCARETE ÖNEM VERMELİYİZ”

2019’da yavaş yavaş piyasaların kendine gelmeye başladığını vurgulayan Hacısalihoğlu, “Özellikle Çin, Avrupa ve Amerika’nın geleceğe dönük büyüme oranlarına baktığımız zaman, AB ve ABD’nin yüzde 2,5, Çin’in yüzde 6,3 büyümeyi hedef almasını görerek, bizlerin de bu ülkelerle yapacağımız ticarete önem vermemiz gerekiyor. En kolay ticaretlerden birinin de e – ticaret olduğunu bilerek çalışmalarımızı yapmalıyız. Bu konuya oda olarak çok dikkat ediyoruz ve sürekli toplantılar yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde Karadeniz Bölgesi olarak bir e-ticaret platformu kurmayı hedefliyoruz. Firmalarımızın e-ticaretin içinde daha fazla olması en doğrusudur” dedi.

VALİ USTAOĞLU: EN ÖNEMLİ PAYDAŞLARIMIZDAN BİRİSİ TTSO

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, TTSO meclis üyelerine hitabında, çağımızın gerektirdiği ortak yönetişim anlayışıyla hizmet vermeye çalıştıklarını ifade ederek, “Yönetim anlayışımızın en temeli olan birlikte yönetme, ortak hafıza oluşturmak adına güzel işler yapmaya gayret gösteriyoruz. Bizim çalışmalarımızda en önemli paydaşlarımız ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarımız ve iş adamlarımız olmuştur. Bunların başında da en güzide kuruluşlarımızdan biri olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odamızdır. Mümkün mertebe odamızla birlikte ilimizin geleceğine ortak hafıza ile önemli projelere ve çalışmalara imza atmaktayız” dedi.

“EVLERİN BEREKETLENMESİNE VESİLE OLUYORSUNUZ”

İş adamlarımızın yürütülen çalışmalarda son derece önemli bir yere sahip olduklarını söyleyen Vali Ustaoğlu, “Emeğin ve alın terinin ne derece kutsal olduğunu yapmış olduğunuz girişimlerle, istihdamlarla birçok evin bereketlenmesine vesile olarak göstermektesiniz. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Sayın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın organizatörlüğünde başlatılan 2019 istihdam seferberliği ilimizde tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda ‘Burası Trabzon, Burada İş Var!’ sloganı ile çıkılan bu yolda bölgemize istihdamda katkı sunan tüm işverenlerimize ve burada bulunan kıymetli kurul üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Toplantının sonunda TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından Vali Ustaoğlu’na günün anısına plaket takdim edildi. Vali Ustaoğlu, TTSO meclis üyeleriyle de toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber