TTSO Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı

TTSO'nun ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi.

TTSO Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı M. Şadan Eren başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ilk bölümünde, TTSO'nun aylık faaliyetlerinin anlatıldığı film gösterildi.

"CUMHURİYET HEPİMİZİN ORTAK PAYDASIDIR"

Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nun şehir dışında olması nedeniyle meclis üyelerine Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar hitap etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96'ncı yıldönümünün kutlandığını belirten Serdar, "Cumhuriyet'in hepimizin en büyük ortak paydası ve geleceği olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşu aynı zamanda hepimizin üyesi olduğumuz Türk özel sektörünün de dünya üzerinde büyümeye başladığı bir başarı öyküsüdür" dedi.

"TERÖRE KARŞI HER ZAMAN BİRLİK İÇİNDEYİZ"

Ülkemizin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna karşı başlatılan Barış Pınarı Harekâtında hayatını kaybeden asker ve sivil şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifa dileklerini ileten Mustafa Zihni Serdar, "Nerede olursa olsun teröre karşı Türkiye her zaman birlik ve beraberlik içinde olmayı başarmıştır. Barış Pınarı Harekâtı'nın da başarıya ulaşması en büyük temennimizdir" ifadesini kullandı.

TTSO Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı"İPEKYOLU ZİRVESİ'NE 40 ÜLKE DAVET EDİLDİ"

TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, 27- 29 Kasım tarihleri arasında Trabzon'da düzenlenecek olan 4. Uluslararası İpekyolu İşadamları Zirvesi hakkında da bilgi verirken, "Dış Ticaret Müsteşarlığımız aracılığı ile 40 ülkeden iş adamları davet edildi. Zirveye katılacak yabancı iş insanları ile karşılıklı görüşmeler yapılacak. www.trabzonsilkroad.org web sayfası üzerinden kayıt yapılabileceği gibi; Odamızın Proje Koordinasyon Ofisi, Avrupa İş Geliştirme Ağı üzerinden de ikili iş görüşmeleri programına işadamlarımız kayıt yaptırabilirler. Yabancı ülkeden katılacak işadamlarının sektörleri de öncelikle olarak makine, gıda ve inşaat sektörleridir" ifadesini kullandı.

"TRABZON TURİZMDE ÖNEMLİ BİR BAŞARI YAKALADI"

Karadeniz Bölgesinin Körfez ülkelerine yönelik turizm merkezi ilan edilmesinin ardından Trabzon başta olmak üzere bölge turizminde ciddi bir gelişme kaydedildiği belirten Serdar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2019 yılının Ağustos ayı itibarıyla çoğunluğu Körfez ülkelerinden olmak üzere gelen uçak sayıları bir önceki yılın toplamına göre yüzde 10 artış sağladı. Suudi Arabistan'dan 472, Almanya'dan 178, Birleşik Arap Emirlikleri'nden 224, Kuveyt'ten 108, Bahreyn'den 134, Ürdün'den 95, Umman'dan 47 ve diğer ülkelerden 18 olmak üzere bin 276 dış hat uçuşu gerçekleştirildi. Turizm sektöründeki bu güçlü yükselişin başta Trabzon şehrimiz olmak üzere bütün Karadeniz illerinde turizm sektöründe yatırımları artıracağına inanıyoruz. Turizm sektöründe nitelikli iş gücü ve istihdamı artırmaya yönelik çalışmaların da devam edeceğini düşünüyoruz. Her zaman olduğu gibi TTSO'nun turizme katkıları devam edecektir. Turizm sektörü son yıllarda ön plana çıkarak şehrimize, bölgemize ve ülkemize sıcak para girişini sağlamıştır.  Girişimcilerimizin gerçekleştirdiği yatırımlar ile Trabzon'da geceleme, tesis ve yatak kapasitesinde ciddi artışlar sağlandı. Şehrimizde tesis sayısı 602'ye, yatak kapasitesi ise 35 bin 951'e yükseldi. Türkiye 2019 yılında 50 milyon turist hedeflerken, bu yılın ilk 8 aylık verilerine bakıldığında Trabzon'da turizm sektöründe önemli bir başarı yakalandığı görülüyor. İlk 9 ayda 650 bin yabancı turist ağırladık. Geçen yılın toplamı 575 bin yabancı turist olmuştu. Geçen yılın rakamı ilk 9 ayda geçildi. Bu yılsonuna kadar 750 bin yabancı turisti ağırlayacağımızı düşünüyoruz."

TTSO Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı

"YATIRIMCILARIMIZI KUTLUYORUZ"

TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, 31 Ağustos itibarıyla Trabzon'da yatırım teşvik belgesi alan 18 yatırımcının bulunduğunu belirterek, "Toplam yatırım bedeli 272 milyon liraya ulaşıyor. Bu yatırımlarda 583 kişinin istihdamının sağlanması öngörülmektedir. Şimdiden yatırımcılarımızı kutluyoruz" dedi. Serdar, Türkiye'nin Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksinde 33'üncü sıraya yükseldiğini belirterek, bu konuda katkısı olan tüm kurumlara teşekkür etti.

"KOSGEB YENİ BİR KREDİ PROGRAMI BAŞLATIYOR"

Serdar, KOSGEB'in girişimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayan girişimcileri de uyararak, "KOSGEB 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatıyor. İlk defa uygulanacak bu mekanizmayla, 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olması durumunda 50 bin liralık limit 70 bin liraya çıkacak. Kredinin teminatını ise Kredi Garanti Fonu verecek. Girişimcilerimiz sadece anapara ve çok cüzi miktarda bir faiz ödemesi yapmış olacak. Bu destek ile piyasalara özellikle tabandaki işletme sermayelerine katkı sağlanmış olacak" diye konuştu.

TTSO Ekim ayı meclis toplantısında İşletme Koçu Hasan Kamil Hayali tarafından meclis üyelerine sunum yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber