TTSO'dan Hollanda'nın kararına tepki

TTSO Meclisinden Hollanda’nın soykırım kararına tepki

TTSO'dan Hollanda'nın kararına tepki

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Hollanda Temsilciler Meclisi’nde sözde Ermeni soykırımını tanıyan önerinin kabul edilmesi kınayarak, “Bu karar ülkemiz açısından yok değerindedir” dedi.



ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Şadan Eren yönetiminde yapıldı. Toplantının ilk bölümünde yönetimin geçen ayki faaliyetlerinin yer aldığı film gösterildi. Meclis toplantısında daha sonra söz alan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Hollanda Temsilciler Meclisi’nin, 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanımasını kınadıklarını belirterek şunları söyledi:

TTSO'dan Hollanda'nın kararına tepki

“Türkiye Cumhuriyeti devletini sıkıştırma adına yapılan bazı eylemler her zaman oluyor. Bunlardan biri de Hollanda Temsilciler Meclisinin aldığı soykırım kararı. Bizleri gerçekten üzmüştür. Hiçbir şekilde belirli bir tabana dayanmayan bir karardır. Osmanlı döneminde Türk milletine gerçekten soykırımı uygulayanlar, şimdi tam tersi davranışlarla tüm dünyada ülkemizi zor durumda bırakma konusunda karar alma çalışmalarına devam ediyor. Bu karar ülkemiz açısından yok sayılacak bir karardır. Ama önemli olan dost diye bildiğimiz ülkelerin bizlere karşı davranışlarıdır. Hepimizin bildiği gibi Hollanda ile olan ilişkilerimiz ticari anlamda önemli seviyede. Hollanda ile 10 milyar dolar civarında ticari ilişkimiz var. Gerek bu ticaret hacmini, gerek iki ülke işadamlarının ve şirketlerinin karşılıklı yatırımlarını dikkate aldığımızda, yapılan bu tabansız ve taraflı karar almanın yakışan davranış olmadığını belirtmek istiyorum.” TTSO Şubat ayı meclis toplantısında daha sonra Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı Türkiye Temsilciliği Müdürü Dr. Adem Akkaya, bölgedeki yatırım fırsatlarıyla ilgili TTSO Meclis üyelerine sunum yaptı.

Toplantının son bölümünde de TTSO Meclis Üyesi Alper Bektaş, MOBİAD Mobilya Kent’le ilgili bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber