TTSO'da ilk toplantı yapıldı

TTSO'da yeni meclis ilk toplantısını yaptı.

TTSO'da ilk toplantı yapıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda geçtiğimiz günlerde yapılan seçimler sonucunda oluşan meclis ilk toplantısını gerçekleştirdi.

EREN BAŞKANLIK ETTİ

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren’in başkanlık ettiği 2018 – 2022 dönemi ilk toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı M. Şadan Eren, “Yeni dönemin ilk meclis toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin geniş katılımı ile meslek komitesi ve oda organ seçimlerimizi geride bıraktık. Bu süreç odamızın adına yakışır bir şekilde centilmence tamamlanmıştır. Meclis üyesi seçilen siz değerli arkadaşlarımızı kutluyor, yeni dönemde başarılar diliyorum. Her zaman söylediğim gibi seçimler amaç değil hizmet için araçtır. Böyle görülmelidir. Bu seçimlerin kazananı kaybedeni yoktur. Dört yıl boyunca Allah nasip ederse elbirliği ile çalışacak, Trabzon için fikir ve proje üreteceğiz. Asıl işimiz şimdi başlamıştır. Seçimlerde verdiğimiz emeğin çok daha fazlasını şimdi vermeliyiz” dedi. Eren sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim seçimlerden önce yaptığım bir uyarı vardı. Oda meclisine bu işe zaman ayıracak kişilerin girmesi gerektiğini belirtmiştim. Kanun gereği son altı ay içerisinde yapılan 4 toplantıya katılamayan meclis üyesinin meclis üyeliği düşer. İşin yasal dayanağı budur. Sizlerin de bu konuya hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz. Bizim sizlerden beklentimiz; bir göreviniz ya da önemli bir mazeretiniz olmadıkça toplantılara katılmanız ve ayrıca önerilerinizi, fikirlerinizi meclis çatısı altında seslendirmenizdir. Bizler fikirlerimizi söylemeliyiz ki yönetim de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu fikirler ışığında gerekli çalışmaları yapsın. Sormadan, araştırmadan, bilgi sahibi olmadan yargısız infaz yapmamalıyız. Odamızı dışarıda tartıştırmamalı, değerlendirmelerimizi meclis çatısı altında yapmalıyız. Mecliste ilk kez görev yapacak arkadaşlara da tecrübeli arkadaşlarımızın desteği önemlidir. Burada hiç kimse şahsını temsil etmemekte, kendi sektörünü temsil etmektedir. Unutmamalıyız ki TTSO’nun başarısı da başarısızlığı da hepimizindir. Sizlerin de bu fikirler de olduğunu düşünüyorum. Şahsım ve meclis başkanlık divanım adına sizleri sektörlerinizin temsilcileri olarak seçilmenizden dolayı kutluyor, şehrimiz adına hayırlı çalışmalar yapmanızı temenni ediyor ve başarılar diliyorum.”

TTSO'da ilk toplantı yapıldı

HACISALİHOĞLU: SEÇİM BİTER, HİZMET DÖNEMİ BAŞLAR

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yeni dönemin iş camiasına hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:

“Her zaman yeni dönem başlamadan önce seçim dönemi geçiririz. Fakat odamızın bir geleneği vardır. Seçim dönemi biter, hizmet dönemi başlar. Bu bakımdan hepimiz için hizmet dönemi başlamıştır. Üyelerimiz bizleri şehrin ve ülkenin ekonomisine katkı sağlamamız için buraya gönderdi. Odamızın kuruluş tarihi 1884. Bu tarihi geçmişin ağırlığını bugüne kadar omuzlarında taşıyan başkanlık divanı ve yönetimler, odamızı Türkiye’deki 365 oda-borsa içinde saygın bir konuma getirmiştir. Bu durum meclis üyelerimizin başarısı ve çalışkanlığıyla gerçekleşti. Geçen yıl odamızın ulusal yayınlarda üçüncü sırada olduğunu da belirtmek istiyorum. Bu durum da meclisin başarılı çalışmasından kaynaklanmaktadır. Birlikte artık önümüze bakacağız. Şehrimiz için birlikte çalışacağız. Şehrin ekonomisini yani üyeleri kurtaracak çalışmalar yapacağız. Hepimize büyük görev düşmektedir. Bu doğrultuda her meslek grubunda üyelerimizden gelen konuları, sorunları bize ulaştırın. Bütün sorunlar kesinlikle en üst seviyeye kadar, bakanlıklara hatta cumhurbaşkanımıza kadar gitmektedir. Bugüne kadar şehrimizle ilgili bütün öneriler gitmiştir ve projeler de desteklenerek önümüze gelmiştir.”

Hacısalihoğlu, daha sonra yürütülen projelerle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

TTSO'da ilk toplantı yapıldı

OSB MÜTEŞEBBİS HEYET ÜYELERİ BELİRLENDİ

TTSO Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ve odanın hissesi bulunan OSB’lerin müteşebbis heyet üyeleri de meclis tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre, Beşikdüzü OSB Müteşebbis heyetine asıl üye olarak Salim Önel ve Cesur Gerigelmez, yedek üye olarak Ali Birinci ve Fatih Mengüç; Akçaabat (Şinik) OSB Müteşebbis Heyet asil üyeliğine M. Suat Hacısalihoğlu, Önder Reis, İlker Yıldırım ve Okan Öztürk, yedek üyeliklere Emre Koç, Olgun Ayvaz, Abdulkadir Bıyıklı ve Murat Kalaycı; Vakfıkebir OSB Müteşebbis heyet asil üyeliğine Şaban Bülbül, Ekrem Çapkınoğlu, Aydın Kamber ve Rüştü Çakır, yedek üyeliklere ise Mehmet Öztürk, Yahya Mazlum, Bahattin Çelik ve Hüseyin Yılmaz seçildi. Ayrıca TTSO bünyesindeki çeşitli komisyon üyeleri de belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler