TTSO'da e-ticaret önerisi

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu: "Trabzon'daki firmalarımızın e-ticaret ve e-ihracatta daha fazla yer almasını istiyoruz. Son 2 yılda verdiğimiz e-ticaret eğitimlerinden 2 bin 386 kişi yararlandı"

TTSO'da e-ticaret önerisi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'daki firmaların e-ticaret ve e-ihracatta daha fazla yer almasını istediklerini, son 2 yılda verdikleri e-ticaret eğitimlerinden 2 bin 386 kişinin yararlandığını belirtti.

Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de e-ticaret pazarının büyümeye devam ettiğini, 2016 yılında 30,8 milyar lira olan e-ticaretin 2017 yılında yüzde 37 büyüyerek 42,2 milyar liraya ulaştığını vurguladı.

Türkiye'de 2016 yılında toplam ticaretin yüzde 3,5'inin e-ticaret yoluyla yapıldığını anımsatan Hacısalihoğlu, 2017 yılında ise bu rakamın yüzde 4,1'e yükseldiğine dikkati çekti.

Hacısalihoğlu, yükselişe rağmen Türkiye'nin e-ticarette daha yolun başında sayılabileceğinin altını çizerek, "Çin'de e-ticaretin toplam ticaretteki payı yüzde 20'yi geçmiş durumda. Bu rakam İngiltere'de yüzde 15,7, ABD'de yüzde 11,8, Almanya'da yüzde 9,1 seviyelerinde." değerlendirmesinde bulundu.

Firmaların e-ticaret ve e-ihracat kapasitelerini artırmayı çok önemsediklerini ve bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarına işaret eden Hacısalihoğlu, "Trabzon'daki firmaların e-ticaret ve e-ihracatta daha fazla yer almasını istiyoruz. Son 2 yılda verdiğimiz e-ticaret eğitimlerinden 2 bin 386 kişi yararlandı." ifadesini kullandı.

Hacısalihoğlu, pazar yeri denilen e-ticaret sitelerine üye olan satıcı sayısının bin 700, kendi e-ticaret sitesine sahip firma sayısının ise 250'ye ulaştığını aktararak, şöyle devam etti:

"Bu rakamlar aslında Trabzon'un e-ticaret yapma hevesini ve kararlılığını da ortaya koyuyor. Bizim amacımız hem bu rakamları artırmak hem de Trabzon'daki kişilerin ve firmaların e-ticarette kalıcı olmasını sağlamaktır. Özellikle TOBB'un da katkılarıyla son iki ayda yoğun şekilde e-ticaret ve e-ihracatla ilgili etkinlikler gerçekleştirdik. Bu etkinliklere katılan uzmanlar da Trabzon'un e-ticaretteki kapasitesini ve çalışmalarının gelecek için umut verici olduğunu dile getirdi."

Başkan Hacısalihoğlu, e-ticaret konusunda etkinlikleri sürdüreceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"TTSO'da yer alan uzmanlarımız, firmalarımıza e-ticaret konusunda her türlü yardımı ve danışmanlığı yapmaya hazır. Zaten e-ticaret kapasitesine sahip firmaları da ziyaret ederek bu konuları dile getiriyorlar. Ayrıca özellikle Halk Eğitim Merkezi, Olgunlaşma Enstitüsü gibi yerlerde eğitim alan kadınları e-ticaret ekosistemi içine çekmek için çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Genel ve sektörel e-ticaret ve e-ihracat eğitimlerimiz de devam edecek. Günümüz ticaretinde dışa açılım çok önemli. Dışa açılımın en kısa ve etkili yolu da e-ticaret ve e-ihracattan geçiyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber