TTSO'da bayramlaşma töreni düzenlendi

TTSO düzenlenen törenle bayramlaştı.

TTSO'da bayramlaşma töreni düzenlendi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma törenine Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı H. İbrahim Nalbant, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, başta oda üyeleri, meslek komiteleri, meclis üyeleri olmak üzere bütün Trabzon iş dünyasının Ramazan Bayramı'nı kutladığını ifade ederek, "Sağlık, mutluluk ve bereket dolu kazançlar diliyorum" dedi. Çeşitli sektörlerdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günümüzde dijitalleşmenin iş dünyasına yansımalarını iyi takip etmeliyiz.  Dijitalleşme bir anlamda ekonomileri de dijitalleştirdi. Çevremizdeki her şeyin dijitalleştiği bir ortamdayız. Aslında dijitalleşme ile dünyanın geleceğinin yönetimi planlanıyor. Örneğin sağlık sektöründe dijital hastane uygulaması Çin'de deneniyor. Birçok insan denek olarak bu çalışmalara katılıyor. Bireyin sağlık verileri dijital olarak sürekli takip edilerek ortaya çıkan sağlık sorunlarına en hızlı tedavi ilk başta verilmeye çalışılıyor."

KOBİ'lerin dijitalleşmesinin aslında üretimin dijitalleşmesi ve üretimin planlaması olduğunu da ifade eden Hacısalihoğlu şunları söyledi:

"Araştırmalar gösterdi ki dünya genelinde büyük ölçekli firmalara nazaran küçük ölçekteki firmaların batmasının ekonomiye olumsuz etkileri daha az oluyor. Bunun nedeni KOBİ'ler üzerindeki riskin çok az oluşundan kaynaklanıyor. Bu nedenle KOBİ'ler dijitalleştirilerek üretimin ve ekonominin kontrol altında tutulması hedefleniyor. Hepimiz sektörlerimiz itibarıyla dijitalleşmenin içinde olmalıyız. Her sektör kendi alanındaki dijital gelişmelere bakmalıdır. Gelecekte nelerin hayatımıza girdiğini görebilmeliyiz. İçinde bulunduğumuz sektörün geçmiş beş yıllık verilerini de takip ederek gerekirse sıkıntı yaşatan iş kollarındaki yeniliklerle dönüştürmeli veya bırakmalıyız. Ticaretin dönüştüğü yeni alanlara daha aktif katılmalıyız ve bu bilgiler ile çalışmalarımızı yürütmeliyiz. Bu gelişmeleri ise odamızdan duyurulan dijitalleşme etkinliklerini takip ederek ya da online toplantı çağrılarına katılarak zamanımız yettiği kadar yeni çağın getirdiği iş biçimlerine sektörlerimizin adaptasyonunu sağlamalıyız."

Daha sonra toplantıya katılan meclis üyeleri, sektörlerindeki gelişmelerle ilgili kısa bilgiler verdiler.

TTSO'da bayramlaşma töreni düzenlendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber