TTB Başkanından Trabzon'da doktorlara öneri

Karadeniz Tabip Odaları Bölge toplantısı Trabzon'da yapıldı.

TTB Başkanından Trabzon'da doktorlara öneri

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Prof. Dr. Taner Gören, hekimlerin hasta muayenesine en az 20 dakika ayırması gerektiğini söyledi.


Gören, şehir merkezindeki bir otelde organize edilen Karadeniz Tabip Odaları Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hekimlerin çalışma koşullarını ve performans uygulamasını eleştirdi.

Dünya Sağlık Örgütünün kabul ettiği ilk hasta muayene süresinin 20 dakika olduğunu belirten Gören, "Muayeneye bundan daha az zaman ayırırsanız hastanıza faydalı olmazsınız. Süre kısa olunca hastaya 'ne şikayetin var?' diye soruluyor ve sonra 'al sana MR, tomografi git bunları çektir, getir.' deniliyor. Hekimlik bu değil. 'Bugün ne kadar para kazanacağım.' diye düşünmemeliyiz, kaygımız bu olmamalı. Bana hasta muayenesinde 20 dakika yetmiyor. Hekimler hasta muayenesine en az 20 dakika ayırmalı." diye konuştu. 

TTB Başkanından Trabzon'da doktorlara öneri

Gören, hekimlere "anamnez" (hastanın öyküsü) muayene yapmalarını önererek şöyle devam etti:

"Günümüzde tanı yöntemleri, teknoloji çok ilerledi. MR, bilgisayar, tomografi var. Artık gerçekten anamnez fizik muayeneye gerek olmadığını düşünebilirsiniz. Türkiye'de 140 bin hekim var. Çoğunlukla hekimlerin yavaş yavaş böyle bir algı içine sokulduğunu gözlemliyorum. Bence önümüzdeki en az 10-15 yıl için bu gerekli. Belki ondan sonra teknoloji çok ilerleyip anamnez, fizik muayeneye gerek olmayabilir ama şu an teşhis koymak için gerekli. Ben tecrübemi kullanarak bundan çok faydalanıyorum."

Trabzon Tabip Odasının ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, TTB Merkez Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sezai Berber, Trabzon Tabip Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner ve diğer ilgililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler