TSİAD Fındık fiyatlarını değerlendirdi ve yeni kampanyayı anlattı

TSİAD Başkanı Sırrı Eren ve Beraberindekiler Haber61’i ziyaret etti. 

TSİAD Fındık fiyatlarını değerlendirdi ve yeni kampanyayı anlattı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği (TSİAD) Başkanı Sırrı Eren ve beraberindekiler Haber61’i ziyaret etti.

Haber61 İmtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu, Genel Müdür Ergun Hardaloğlu ve Genel Koordinatör Tuncay Lakot ile sohbet eden Eren, fındık ile ilgili farkındalık yaratmak için başlattıkları “Dünyanın Fındığı Burada” kampanyası ve açıklanan fındık fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

DÜNYANIN FINDIĞI BURADA

Başlattıkları “Dünyanın Fındığı Burada” kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan Sırrı Eren, “Trabzon sorunlarına çözüm noktasında inisiyatif almak istediğimizi, Trabzon’u ilgilendiren konularda fikir beyan edeceğimizi, kurum ve kuruluşlara yardımcı olma niyetinde olduğumuzu söylemiştik. Şimdi de Ağustos ayındayız. Ağustos fındık ayı. Konuşulması gereken konunun fındık olması gerektiğini düşünüyoruz. Fındık fiyatları hasat başlamadan önce açıklandı. Bunu da geçtiğimiz sene yaşanan bazı sorunların yaşanmaması adına çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak fındığın yeni bir mecrada konuşulması adına, herkesin konuşması için fındığın sosyal medyaya taşınması gerektiğini düşünmüştük. Dünyada yetiştirilen fındığın çok önemli bir kısmı ülkemizde yetiştiriliyor ve dünyanın yediği çikolataların içerisinde bizim fındığımız var. Bu yüzden dünyanın fındığı burada sloganını ürettik. Çok da önemli tepkiler alıyoruz. Dünyanın fındığı burada sloganıyla 2-8 Ağustos tarihleri arasında sosyal medyada paylaşımlar yapılmasını istiyoruz. Bu paylaşımlar yapılırken hem insanlar fındığın tanıtımına katkı yapsın hem bir farkındalık yaratsın, fikirlerini söylesin, dün yada fındığın pozisyonunu koruması adına ne yapılabileceğine değinebilir. Fındık fiyatından memnuniyetini ve memnuniyetsizliğini söyleyebilir. Hatta çocuğu ile bir paylaşım yapabilir. Bunların hepsi bir farkındalık yaratmak için. Yaparken dikkat etmesini istediğimiz konu “dünyanın fındığı burada” hastagini kullanması. Bu şekilde bir farkındalık yaratma arzusundayız. Herkesin desteğini bekliyoruz. Dünyanın fındığını burada bölgemizde diyoruz” dedi. 

TSİAD Haber61’i ziyaret etti –Dünyanın fındığı burada

DÜNYADAKİ POZİSYONUMUZU KAYBETMEMEMİZ İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER ÇOK ÖNEMLİ

Fındığın en önemli kullanım alanı olan çikolata sektörüne girilmesi ile ilgili bir girişimin olup olmadığı yönünde soru yönelttiğimiz Eren, “Girişimciliğe artık çok büyük bir destek var. Dünyanın böyle bir ürüne nasıl entegre edeceğimizin, tabi ki öncelikle konuşulmasından, tartışılmasından yanayız. Bunun dışında fındığın bir yönü daha var.  Fındık dünyada yeri olan bir ürün. Bugün Amerika yeni fındık sahaları kazanmaya çalışıyor. Gürcistan’da Şili de Peru da bile bazı çalışmalar var. Bunların hepsi dünyada bizim pozisyonumuzu kaybetmemize sebebiyet verecek durumlar. Bunların önüne geçebilmek için yapılacak çalışmalar önemli. Fındık sadece ihraç ürünü olarak görülmemeli. İç piyasada da fındığın bir yeri olmalı. Bu anlamda herkesin fındığa önem vermesi gerektiği çağrımız var. Fındık kullanılsın, fındık tüketilsin, iç piyasada da fındık tüketimi artsın” şeklinde konuştu. 

FINDIK FİYATINDA GENEL BİR MEMNUNİYET VAR

Açıklanan fındık fiyatları ile ilgili konuşan Sırrı Eren, “Biz genel nabzı tutuyoruz. Genel bir memnuniyet olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz dönem fiyatın geç açıklanmasından dolayı sorunlar yaşanmıştı. Bu sefer fındığın hasat sezonu başlamadan açıklanmış olmasını doğru buluyoruz. Cumhurbaşkanımızın fındık fiyatını bizzat açıklaması da fındığa verdiği önemi gösteriyor. Bunu da çok önemsiyoruz. İnşallah TMO gerekli hazırlıkları yapar ve geçtiğimiz yıllarda yaşanan sorunlar yaşanmaz ve herkesin mutlu olacağı şekilde bu süreci tamamlarız. Fındığın üreticiye de düşen sorumluluğu kalitesini ve verimini artırıcı çalışmalara da ağırlık verilmesi lazım. Böylece önümüzdeki dönemleri de kurtarmış oluruz” dedi.

TSİAD Haber61’i ziyaret etti –Dünyanın fındığı burada

ÜRETİCİNİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

TSİAD Başkanı Eren üreticinin bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, “değinen Biz kampanyaları düzenlerken evet bizim üyelerimiz tüccar ama kampanyanın sadece tüccarın kampanyası olmasını istemiyoruz. Bu anlamda Ziraat Odası ile de konuştuk. Onların da destekleri var. Üreticinin bilinçlendirilmesinin önemi de var. Ziraat odasının çalışmaları var bu konuda. Örnek bahçeler kampanyası var. Üreticinin bilinçlendirilmesi çok önemli. Belli bir hektar alandan ne kadar ürün alıyor, aslında ne kadar alabilir. Bu konuda üretici bilinçlendirilir ve teşvikler artırılabilirse çok daha iyi sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

FARKINDALIK KONUSUNDA AMAÇ HASIL OLDU

Daha önce yapılan aganigi naganigi reklamının çok büyük bir bütçe ile yapıldığını ve fındığın iç piyasada tüketimine ciddi katkı verdiğini sözlerine ekleyen Sırrı Eren, “Fakat o dönemde sosyal medya bu kadar yaygın değildi. Bizde tam bu nedenle kampanyayı sosyal medyaya taşıdık. Şimdi değişik sosyal medya kanalları var ve çok ciddi şekilde takip ediliyor. Bir reklam filmi çekmektense biz vatandaşın, siyasilerin, üreticinin, tüketicinin, tüccarın bu işin içerisinde olmasını istiyoruz. Zaten bu şekilde paylaşımlar oluyor. Şuana kadar aldığımız tepkilerin hepsi çok olumlu.  Bu sadece bir derneği yapabileceği bir şey değil. Herkesin katkısı ile güzel bir farkındalık yaratacağımıza inanıyorum. Hatta biraz amaç hasıl oldu yarattığımızı da düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler