Trabzon’un yeni çöp tesisi! Faaliyete geçeceği tarih belli oldu

Trabzon’un yeni çöp tesisi için tarih belli oldu.

Trabzon’un yeni çöp tesisi! Faaliyete geçeceği tarih belli oldu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı.

Yapılan toplantıda Sürmene Çamburnu’nda bulunan çöp tesisi gündeme geldi. Çöp tesisinin kapasitesini tamamladığı belirtilirken Araklı Taşönünde yapılan yeni çöp tesisinin Eylül ayında faaliyete geçeceği bildirildi.

CHP’li Büyükşehir Belediye Meclisi Turgay Şahin Belediye meclisinde Başkan Murat Zorluoğlu’na yönelik bazı sorular yöneltti.  

İÇME SUYU İHALESİ, ULAŞIM MASTER PLANI VE MOLOZDA YAPILAN CAMİ

Tugay Şahin Şu ifadeleri kullandı;

“Ortahisar ilçemizin İçmesuyu Şebeke İhalesi yapılması beni memnun etti. 11 yıl oldu bu konuda önergeyi ben vermiştim, aspesli boruların değişmesi için. Bu proje çok önemli. Bu projeyi yaparken üstü hemen yapılmalı, insanlar doğalgazdan mustarip. 

Ulaşım Master planı hazırlatıyorsunuz. 30 yıl önce de bir master planı hazırlatılmıştı. Önemli olan hazırlamak değil riayet etmek. Planı yapıyorsunuz ama otogarı da ihaleye çıkarıyorsunuz. Acele ettiniz. Bu söylediklerinizle çelişiyor.

Molozda yapılan camiinde yapılan projeyi benim görmem lazım. Ortahisar Belediyesinde bu projenin görücüye çıkması lazım. Ne yapılacağını ben bilmiyorum. Ortahisar meclis üyesi olarak benim görmem lazımdı, belki de eleştiri getireceğim.

Başkan Murat Zorluoğlu, Turgay Şahin’e cevap olarak şunları söyledi;

“Ulaşım Master Planı 30 sene önce yapılmış olabilir. bu isimle yapılmadı. Bu ilk kez yapılıyor. Bu planın şehir dinamikleri sahip çıkmazsa zaten işe yaramaz. Bizim isteğimiz bu planın gerçekçi bir şekilde yapılıp sahiplenmesi gerekir. 

Otogar konusunda da devem eden bir hayat var. Hayatı dondurup, “800 bin kişi donsun biz Ulaşım Master Planını yapalım” böyle bir şey yok. 2 yıl eski otogar devam etmezdi. Seçim sürecinde ilk verdiğimiz sözdü. 

Otogarın yerini belirlerken bilimsel verileri dikkate alarak belirledik. Ulaşım Master planı daha büyük bir politika belgesi. Bu belge ile belki de 20 yıl Trabzon’un ulaşım sorunu çözülecek.

Moloz Cami projesi gizli saklı bir proje değil. Dün o camiyi yapan dernek bilgilendirme toplantısı yaptı. İsteyen gidebilirdi. O cami alanı 28 dönümdür bütün alan 180 dönümdür. Biz bir bütün olarak projelendirdik. Cami ile birlikte o projeyi tamamlamak istiyoruz. O bölge Trabzon’a büyük hizmetler verecek bir alan olacak. 

Üst yapı ile alakalı sıkıntılar ile alakalı tedbirleri alıyoruz.”

ÇÖP TESİSİ, DENİZDEN KUM ÇEKİLMESİ VE KARAVAN TURİZMİ

İYİ Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, başkan Zorluoğlu’da soru yöneltti. 

Çakıroğlu şu ifadelere yer verdi;

“Karadeniz Sahil Yolu yapıldıktan sonra denize girilebilecek alanların birçoğunu kaybettik. Yeni kumsallar oluşmasını bekliyoruz. Bunu istemeyenler var. Birileri kumumuzu çalıyor. Karadeniz sahil yolunda çatlaklar oluştu, alınan kumdan dolayı. Kamu kurum kuruluşları ile ilgili kamyonlar çok fazla görüntüleniyor. Acı olan kısmı da bu.

Arıtma tesislerimiz olduğu söyleniyor. Çevre ve şehircilik neden gözü kör, kulağı sağır anlamak zor. Ama sabırla bekliyoruz. Yomra’da bir arıtma alanı var. Ne kadar sağlıklı. Çamburnu’ndan çöpler vidanjörle gelip buraya pompalanıyor. Bu çok sağlıklı değil. Çevre katliamı yapılıyor. 

Karavan turizmi ile alakalı, bunun gelişmesiyle alakalı bir talep var. Karavanların ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir alan talep ediyorlar.” 

Başkan Zorluoğlu Kumsaldan kum çekilmesini yakından takip ettiklerini belirterek, Karavan turizmi ile ilgili ise kendilerine de talep geldiğini söyledi.

Zorluoğlu, “Karavan turizmi ile alakalı bize de talep geldi. Bizim ilgili birimimiz bu konuda çalıştı. Birkaç nokta belirlendi. Akçaabat’ta bir alan belirlendi. Birkaç noktayı hazır hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

ÇÖP TESİSİ EYLÜL AYINDA…

Başkan Zorluoğlu, Çamburnu’ndaki çöp tesisinin kapasitesini doldurduğunu belirterek, “Çöp suyu ile alakalı olarak. Sürmene’deki tesis kapasitesini tamamlıyor. Biz Araklı Taşönü’nde yeni bir tesis kuruyoruz. Eylül ayı itibari ile çöp taşınacak hale getireceğiz. Çamburnu’ndaki tesis rehabilite yapılıp kapatılacak. Araklı Belediye Başkanımız çok sıkıntı yaşadı ama oradaki halkımız oranın çöp tesisi değil fabrika olduğunu anlamaya başladı” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler