Trabzon’un şehir efsanesine Emniyet Müdürü böyle cevap verdi

Trabzon Emniyet Müdürü Trabzon’daki şehir efsanesi “kesilen cezalardan devletin yararlandığı” iddiasına böyle cevap verdi.

Trabzon’un şehir efsanesine Emniyet Müdürü böyle cevap verdi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, yıllardır şehir efsanesi olarak konuşulan “kesilen trafik cezalarından devletin yararlandığı” iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Göreve başladığından itibaren geçen 1 yılı değerlendiren Metin Alper, vatandaştaki bir algıyı düzeltmek istediğini belirterek, “Maalesef bu yazılan cezaların Maliye Bakanlığının kasasına girmesinden devletin bir karı olduğu değerlendiriliyor ama. Her kuruluş her işletme bir sonraki senenin muhasebesini yapar. Gider ve gelirlerine bakar. Her yıl kasım – Aralık ayında bütçeler görüşülür TBMM’de. Bir önceki yıl ne kadar trafik para cezası uygulanmışsa bir sonraki yılda tahmini olarak oraya yazar. Trabzon’da 30 milyon trafik cezası uygulandığını söyledik. Her yıl yüzde 12 artırıldığını düşünürsek 35 Milyon idari para cezası uygulanır diye hesaplanır. Gelecek yıl ceza şu kadar olur diye bir öngörü var. Ancak bu kadar para cezası kesilecek demek değildir. 1 Ekim 2020 tarihinden 1 Ekim 2021 tarihine kadar Trabzon ilinde bütün sürücülerimiz, yayalarımız yol kullanıcılarımız bütün kurallara uysun, Bir tane bile idari para cezası Trabzon’dan yazılmasın, hiçbir kurtuluş kurum Trabzon Emniyetine, jandarmasına veya zabıtasına “Trabzon’da neden idari para cezası yazılmadı” diye sormaz. Hatta tebrik ederler. Bir yaralamalı kazanın, hasar gören araçların hastanedeki yaralıların tedavi süreci bu rakamlarla kıyaslanamayacak kadar büyük bir rakam. Hele de ölümlüm kazalarda o 18 canımız her şeyden daha önemliydi. 1 Ekim 2020’den 1 Ekim 2021 tarihine kadar gelin bir yılda kurallara uyalım. Bu yazdığımız cezaları 93 Bin yazmışsak 30-40 binlerde tutalım. Çağrımız olsun.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber