“Trabzon’un kurtuluşu turizmdedir”

Halil İbrahim Demirtaş'tan önemli açıklamalar...

“Trabzon’un kurtuluşu turizmdedir”

Trabzon’da özellikle son haftalarda Arap Turistlerin, yerel halk ile arasında yaşadığı istenmeyen olaylarla ilgili  AK Parti Trabzon İl Başkan yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş açıklama yaptı. Demirtaş, Trabzon’da turizm sektöründe çalışan sayısının on senede binli rakamlardan, 50 binli rakamlara çıktığına dikkat çekerek, “altın yumurtlayan tavuğu kesmeyelim” dedi. 


AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve İş Adamı Halil İbrahim Demirtaş, Arap Turistlerle Trabzonlu vatandaşlar arasında son bir haftada yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. 
Son günlerde ulusal ve yerel medyaya yansıyan olayların şehri ziyaret eden turistlerin kafalarında soru işaretleri oluşturduğuna dikkat çeken Demirtaş, kendisinin hem AK Parti’de görev alması hem de turizm sektöründe de faaliyet göstermesi nedeniyle bu tür yazıları kesinlikle tasvip etmediğini, büyük üzüntü duyduğunu belirtti.   

“ÇUVALDIZI KENDİMİZE BATIRMAMIZ GEREK”
 

“Önce çuvaldızı kendimize batırmamız gerekir diye düşünüyorum” diyen Demirtaş, “Trabzon’da turizm, altın yumurtlayan bir sektör haline geldi. Son 5 yılda daha yoğun bir şekilde turizm faaliyetleri şehrimizde sürüyor. Özellikle Orta Doğu ülkelerinden gelen turist yoğunluğunu hep birlikte gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
TURİSTLERİN DAVRANIŞI İLE İLGİLİ SERZENİŞLER
 

Ancak bu durumun beraberinde bazı serzenişleri de dile getirdiğini kaydeden Demirtaş, “Özellikle esnaftan ve vatandaşlardan bu bölgelerden gelen turistlerin davranışları ile ilgili ürün ve sektör kullanımları ile ilgili bazı serzenişler oluyor.  Ben bunları burada ifade ederek tekrar gündeme getirmek istemiyorum. Ama şunu bilelim. Bugün biz restoranımızda 5 sene önce 3 kişi çalıştırıyor bugün 7 kişi çalıştırıyorsak, bugün Trabzon’da 10 binlerce araç kiralanıyor ve bunların bir çoğu yerel firmalarımızsa, Trabzonlu iş adamlarının açtığı oteller, kullandığı apartlar bugün yüzde yüz doluyorsa biz bu konuda biraz düşünmeliyiz.  Hareket ederken davranışlarımızı sergilerken, bin kere düşünüp bir kere hareket etmemiz gerektiğini belirtmek isterim” diye konuştu.  

VALİ RECEP KIZILCIK’IN MİRASI

Trabzon’un turizm sektöründe ivme kazanmasında öncü ismin eski Trabzon Valisi Rahmetli Recep Kızılcık sayesinde olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “Trabzon’un turizmde bu noktaya gelmesinde şüphesiz rahmetli sayın Valimiz Recep Kızılcık’ın,  önemli katkıları vardı. Trabzon’a bu hareketi bu bereketi hediye etti. Allah gani gani rahmet eylesin. Onun bu manevi mirasını iyi kullanmalı ve değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu manada tüm esnafımızın duyarlı ve turistlere karşı daha yapıcı ılımlı, onlara bizdenmiş gibi bakmaları gerektiğini düşünüyorum. 
Ben öyle yapmaya çalışıyorum, biz öyle yapmaya çalışıyoruz. Burada çalışanların, buraya mal veren yüzlerce esnafın evine ekmek götürmesine bu turistlerimiz katkı sağlıyor” dedi. 

“ŞEHRİMİZİN KURTULUŞU TURİZMDEDİR”

Şehrin kurtuluşunun turizmde olduğunu ifade eden Demirtaş, “Şehrimizin kurtuluşu turizmdedir. Bu manada turizme sarılmamız gerekir. 4 değil 10 kolla sarılmamız gerek. Turizme 10 kolla sarılıp bu şehirde misafirlerimize en güzel ortamı sağlamak bizim en önemli görevlerimizden bir tanesi” diye konuştu. 

“CEBİNE PARASINI KOYDU DİYE...” 

Sözlerine, “Hep biz mi suçluyuz, hep biz mi bu işlerin sorumluyuz. Hiç mi turistlerin kabahati yok?” sorusunu sorarak devam eden Demirtaş, “Onlarda kabahat bulsak ne olur, bulmasak ne olur?
Konuyu şöyle değerlendirelim. Bir turist gelir, hizmetini görür parasını verir gider, sonra başka turist gelir. Biz her geleni bir öncekinden daha fazla memnun etme gayreti içine gitmeliyiz. 
Tabiki milli manevi, kültürel değerlerimize, kişisel haklarımıza, benzeri tüm kendi alanımızda saygınlığımızı korumamız gerekir ve taviz vermemeliyiz. Bunun bende bilincindeyim.  
Cebine parasını koydu diye, turistlerin her şımarıklığına, her olumsuz olayına göz yumacak değiliz. 
Bu şehir 4 bin yıllık şehirdir. Bu şehir turistlerle bugüne gelmemiştir, turistlerle devam etmeyecek olabilir ama biz etsin istiyoruz. 
Bugün 10 sene önce bu sektörde bin kişi çalışırken şimdi 50 bin kişi çalışıyor. Biz istiyoruz ki Trabzon turizm kenti olsun.  Biz istiyoruz ki 100 bin kişi çalışsın. Trabzon’da işsizlik olmasın. Onlardan sonra diğer ülkelerden turistler gelsin” dedi. 

BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELELİM

Demirtaş, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bizim amacımız bağcıyı dövmek olmamalı, hep birlikte üzüm yiyelim. Bu şehrin ve ülkenin milli manevi değerlerden kesinlikle taviz vermeden bu altın yumurtlayan tavuğu kesmeyelim. Trabzon’un önünü kesmeyelim. Biraz daha duyarlı olalım. Biraz daha yapıcı olalım. Allah’ın izniyle bu işin üstesinden gelelim”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler