Trabzon’un kurtuluşu düzenlenen törenle kutlandı

24 Şubat Trabzon’un kurtuluşu büyük bir ilgiyle kutlanıyor

Trabzon’un kurtuluşu düzenlenen törenle kutlandı

Trabzon’un 104. Kurtuluş yıldönümü bugün yapılan programlarla kutlanmaya devam ediyor. 

Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldığı tören, Meydan parkı Atatürk Alanı’nda yapılan çelenk bırakma töreninin ardından Hamamizade ihsan bey kültür merkezinde devam etti.

Düzenlenen programda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere ödül verilirken, öğrencilerin hazırladıkları program da büyük ilgi gördü.

Program başında konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu günün anlam ve önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Trabzon ve Trabzon halkının kıyamın 104. Yıldönümünde sizleri en kalbi duygularımla sevgiyle saygıyla selamlıyorum. İstiklal harbinin Muazzez ve mukaddes hatıralarının kıymetle yad ediyor cumhuriyetimizin varisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, bu memleket uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.Kahraman gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum. Trabzon’un İstiklal harbi Karadeniz’de çok önemli bir yeri vardır. Zira bu hayat memat mücadelesinin ruhunu teşkil eden silah ve cephanenin büyük bir bölümü Trabzon yoluyla cepheye nakledilmiştir. Yurdunu müdafaa eden ordu topunu tüfeğini Trabzon yolunda beklemiş, denizlerle Trabzon’a gelen bu zahmetli nakliyat boşalma iskelelerinde katırlara ve develere yüklenerek bozkırların ötesine taşınmıştır.  Trabzon halkı kurtuluş yıllarında fedakârca tarihi rolü üstlenmiş ve 104 yıl önce bugün Türkiye’mizin geleceğinde şerefle hatırlanacak bir sayfa açmıştır. Trabzon’un yiğit ve cesur delikanlıları ordunun muhtelif sınıflarında nefer olarak düşmanla kahramanca çarpışmış, Trabzon alayı İstiklal harbimizin en çetin savaşlarından kahramanlıklarıyla bitmiştir.  Büyük mücadeleler vererek bu günlere gelmiş bir millettir bugün bu salondaki kurtuluş ruhu aynı zamanda Malazgirt, Sakarya, Çanakkale ve Dumlupınar ruhudur. Bu ruh zeybeklerin Halayların ve horonların ruhudur. Bu ruh 19 Mayıs ruhudur bu ruh 15 Temmuz ruhudur” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesinin ardından program sona erdi.
Trabzon’un kurtuluşu düzenlenen törenle kutlandı
Trabzon’un kurtuluşu düzenlenen törenle kutlandı
Trabzon’un kurtuluşu düzenlenen törenle kutlandı

Trabzon’un kurtuluşu düzenlenen törenle kutlandı
Trabzon’un kurtuluşu düzenlenen törenle kutlandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler