Trabzon’un koronavirüs raporu – 12.05.2020

Trabzon’da koronavirüs vakalarında sevindirici gelişmeler yaşanıyor.

Trabzon’un koronavirüs raporu – 12.05.2020

Haber61 – Haber Servisi – Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele sürerken Türkiye’de salgının seyri iyi yönde ilerliyor.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca akşam saatlerinde yaptığı açıklamada bugün 37 Bin 351 yeni test yapıldığını ve Bin 704 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Bugün 53 kişi hayatını kaybederken 3 Bin 109 kişi iyileşti. 

TRAZON’DA SON DURUM

Türkiye genelinde atılan normalleşme adımlarından biri de Trabzon’da kısıtlamaların kaldırılması oldu. Bunda Trabzon’daki vaka sayılarının hızla azalmaya başlaması etkili oldu.

Haber61’in edindiği bilgiye göre Trabzon’daki pandemi hastanesi olan Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki pozitif vaka sayısı 6’sı yoğun bakımda olmak üzere toplamda 14 kişi. 31 Kişi de şüpheli olarak karantina da takip ediliyor.

KTÜ’DE POZİTİF ÇIKMADI

Pandemi başladığı andan itibaren oluşturulan ilk test merkezlerinden olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ndeki koronavirüs laboratuvarında bugün 75 test gerçekleştirildi. Yapılan testlerde pozitif vakaya rastlanmadı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber