Trabzon’un fetih kutlamasında terör protestosu

Trabzon'un Fethinin 554. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliği 3 - 6 Aralık’ta Feshane’de Başlıyor 03-06 Aralık 2015 tarihleri arasında Feshane Fuar ve Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek “Trabzon’un Fethinin 554. Yıldönümü

Trabzon’un fetih kutlamasında terör protestosu

Trabzon'un Fethinin 554. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliği 3 - 6 Aralık’ta Feshane’de Başlıyor

03-06 Aralık 2015 tarihleri arasında Feshane Fuar ve Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek “Trabzon’un Fethinin 554. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri” için geri sayım başladı.

TERÖR KURBANLARI İÇİN 1000 SİYAH BALON

Trabzon kültürünün başrolde olduğu etkinlikte 18 Trabzon ilçe belediyesi katılacak. Trabzonlu Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve üst düzey bürokrasiyle gerçekleşecek olan etkinlik resmi açılışı;  04 Aralık 2015 tarihinde yapılacak. Açılış sırasında protokol ve Trabzonlu vatandaşlar, teröre tepki için 1000 adet siyah balonu gökyüzüne bırakacak. Ardından terör kurbanları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. 

TDF’den yapılan açıklamada etkinlik ile ilgili şu bilgiler verildi:

“Fatih Sultan Mehmet Han, hocası Akşemseddin, Molla Gürani, Kapı Kulu Askerleri ve Mehteran Bölüğü ile Feshane’ye giriş yapacaktır. Temsili fetih yürüyüşü saat 13:00’te Eyüpsultan Camii Avlusu’ndan başlayacaktır. Fetih yürüyüşünü TDF Gençlik Kolları Tiyatro Grubu canlandıracaktır. 

TRABZON, SANAT VE MUTFAK

Ziyaretçilerimiz etkinlik süresince Trabzon el sanatları, Trabzonlu sanatçıların sergileri,  yöresel ürünler ve Trabzon mutfağının eşsiz yemeklerine de ulaşma imkanına sahip olacaktır.

12312255_10153787495306310_1063251421_n.jpg

BREZİLYA’YI YENDİLER

12-20 Nisan 2015 tarihlerinde Guatemala’da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası’nda, Brezilya’yı yenerek  Dünya Şampiyonu olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Erkek Lisesi, şampiyon kadrosu ve şampiyonluk kupasıyla katılacağı etkinliğimizde başarılı gençlerimizi onurlandırarak bu büyük başarıyı İstanbul’daki hemşehrilerimizle’de kutlayacağız. 

HALİÇTE KARADENİZ ESİNTİSİ

Kemençenin şahlanacağı sahnemiz de Kemençe virtüözü Tahsin Terzi şefliğinde Kemençe Korosu, Karadeniz müziğinin birbirinden önemli isimlerinin konserleri, horon gösterilerimiz yanı sıra TDF (Trabzon Dernekleri Federasyonu) Gençlik Kolları Korosu tarafından “Trabzon Türküleri“ seslendirilecek; TDF Gençlik Kollarının hazırlamış olduğu tiyatro oyunları sahnelenecektir. 

Trabzon kültürünü yaşatacağımız coşkulu etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.”

TRABZON DERNEKLER FEDERASYONU KİMDİR?

Kısa adı TDF olan Trabzon Dernekleri Federasyonu, 250 Trabzon hemşehri derneğinin çatı kuruluşudur. TDF bünyesinde bu derneklere üye toplam 600 bin Trabzonlu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber